Hoe duurzaam is tropische fruit?

Hoe duurzaam is tropisch fruit? | Met topsporter en veganist Janneke van der Meulen

22 juni 2020 - Lobke Faasen

Fruit eten wat afkomstig is uit tropische streken klinkt natuurlijk niet als een heel erg duurzame keus. De boten en vliegtuigen die op en neer gaan om al dat fruit…

Lees meer
Eiwitten en plantaardig eten

Waarom je geen eiwitten tekort komt als je plantaardig eet

22 mei 2020 - Lobke Faasen

Geen voedingsstof waar meer vragen over worden gesteld binnen een plantaardig voedingspatroon dan eiwitten. Want hoe kom je ooit aan voldoende eiwit zonder vlees, zuivel of eieren? Ik maakte er…

Lees meer
Hoeveel vitamine B12 moet je suppleren?

Waarom zijn vitamine B12 supplementen zo hoog gedoseerd?

18 mei 2020 - Lobke Faasen

Als je geen of weinig dierlijke producten eet, is het heel belangrijk om vitamine B12 te suppleren in de juiste verbinding. Maar als je op zoek gaat naar een supplement…

Lees meer
Welke verbinding van vitamine B12 kan je het best suppleren?

Welke vitamine B12 kan je het best suppleren?

13 mei 2020 - Lobke Faasen

Als je plantaardig eet, vegetariër bent of gewoon mindert met dierlijke producten is het heel erg belangrijk dat je vitamine B12 suppleert. Er zijn echter een aantal verschillende vitamine B12…

Lees meer
Moet je vitamine B12 suppleren als je plantaardig eet?

Plantaardig eten en vitamine B12: suppleren of niet?

11 mei 2020 - Lobke Faasen

Een plantaardig voedingspatroon is geen voedingspatroon op basis van tekorten, maar juist vol verrijkingen. Toch is er één voedingsstof waar het in tekort schiet: vitamine B12. Het gebrek aan deze…

Lees meer
Eerste keer durian eten

Mijn durian ontmaagding | Is een durian echt zo vies?

14 april 2020 - Lobke Faasen

Wel eens gehoord van durian? Het is een stekelige grote vrucht die groeit in Azië en berucht is om zijn geur. In veel hotels, restaurants en andere openbare gelegenheden in…

Lees meer
De 3 boeken die mijn leven positief hebben veranderd

De 3 boeken die mijn leven positief hebben veranderd

16 maart 2020 - Lobke Faasen

Ik ben gek op non-fictie boeken over gezondheid, voeding, duurzaamheid en persoonlijke groei. Al vind ik een boek in zijn geheel nog zo slecht, ik haal er altijd wel een…

Lees meer
Vleesvervangers

Hoe gezond zijn kant-en-klare vleesvervangers?

09 maart 2020 - Lobke Faasen

Ik weet nog goed dat ik op mijn veertiende besloot om vegetariër te worden en uit ongeveer tien vleesvervangers kon kiezen die – eerlijk is eerlijk – nou niet echt…

Lees meer
ijzerrijke maaltijd

Kun je voldoende ijzer halen uit plantaardige voeding?

04 maart 2020 - Lobke Faasen

Er heerst nog altijd een idee dat we zonder vlees makkelijk pips en bleek gaan zien. Vlees, met name rood vlees, zijn immers rijk aan ijzer en dat geeft ons…

Lees meer
groente en tofu

Waarom je niet bang hoeft te zijn eiwitten tekort te komen als je plantaardig eet

02 maart 2020 - Lobke Faasen

Wie geheel of hoofdzakelijk plantaardig eet loopt nog altijd rond met de angst om te weinig eiwitten te consumeren. Van jongs af aan leren we immers dat vlees, zuivel en…

Lees meer