Angst is een slechte raadgever

Herken je dat je al tijden met een plan rondloopt en de sprong gewoon niet durft te wagen? Bang voor wat er komen gaat? Bang om te falen, voor negatieve reacties of om een afwijzing te krijgen? Of misschien zelfs bang om succesvol te worden?

Ik hik momenteel zelf tegen zo’n punt aan. Mijn leven gaat in een sneltreinvaart. Over 1,5 maand ben ik alweer 22. In die tijd ben ik uitgegroeid tot de persoon die ik nu ben. En in die (bijna) 22 jaar heb ik zoveel persoonlijke ontwikkelingen doorgemaakt. Momenteel focus ik er volledig op om mezelf te ontwikkelen tot een uitstekende plant based diëtist. Maar in mijn hoofd wil ik veel meer dan dat, maar angst neemt nogal eens het stuur over op de weg naar succes.

Bang voor de consequenties

Ik ervaar angst voor de consequenties. Bang voor negatieve reacties, bang dat iets niet slaagt. Maar in mijn hele leven is angst nog nooit een goede raadgever geweest. De keren dat ik in mijn leven niet naar angst heb geluisterd, hebben mij alleen maar mooie dingen opgeleverd. Daarentegen; ik heb in het verleden vaak genoeg naar angsten geluisterd, waardoor ik kansen heb laten schieten waar ik achteraf best spijt van heb.angst is een slechte raadgever

Dit wil ik je meegeven

Angst is een slechte raadgever. Het belemmert ons in het maken van keuzes waar we gelukkig van worden, omdat we bang zijn om te falen of bang zijn voor de reacties van anderen. Maar laten we het eens in perspectief plaatsen.

  • Heeft iemand anders er last van als jij bepaalde keuzes maakt?
  • Heeft jouw omgeving achteraf spijt van doelen die je niet achterna bent gegaan?
  • En hoe erg is het als blijkt dat het inderdaad niet lukt? Heeft iemand anders daar last van?

Waarschijnlijk niet. Er is in je leven maar één iemand die je gelukkig kan maken en dat ben je zelf.

Inspiratie in overvloed

Terug naar mezelf. Het is mijn missie om bewustzijn te creëeren over de onbetwistbare voordelen van een whole food plant based voedingspatroon. En het is tijd voor wt nieuwe ontwikkelingen, zodat ik een groter publiek bereik. Bloggen over voeding, wat mij bezighoudt, inspireert, hoe ik leef en wat ik meemaak, wil ik graag delen. Ik bruis van de inspiratie! Toch vind ik het lastig om hier mee naar buiten te treden. Ik wil niet dat de angst voor reacties van anderen of de angst om te falen ervoor zorgt dat ik nooit de voldoening kan ervaren die ik zou willen. Dus daarom trap ik met deze eerste post mijn blog af. Hopelijk inspireert het jou ook om je angsten te parkeren en zelf dat stuur weer over te nemen op jouw weg naar succes.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *