Vegan hotspots in Londen

Begin deze maand was ik samen met Fabian voor een paar dagen in London. Het was voor mij de eerste keer Londen, maar ik vond het echt een hele leuke stad. Om te laten zien dat je met een plant based leefstijl geen honger hoeft te lijden in deze grote stad, deel ik met jullie alle food hotspots die ik heb bezocht + mijn ongezouten mening!

Hotel

We verbleven in La Suite West, een hotel zeer dicht bij het bekende Hyde Park. Alles was zeer netjes en schoon, de kamer zeer ruim, het personeel heel dienstelijk en dit hotel is ook nog eens zeer vegan friendly. Zo bieden ze de mogelijkheid tot een vegan ontbijt, vegan teatime en een vegan menu. En dan niet één gerechtje op de kaart, maar gewoon een ruime keuze aan 100% plantaardige gerechten. Wij hebben uiteindelijk niet gedineerd of ontbeten in het hotel, dus een review over de kwaliteit van het eten kan ik niet geven. Maar op basis van mijn ervaringen zou ik dit hotel zeker aanbevelen. Klein nadeel: de kussens waren op zijn minst gezegd een beetje zacht 😛

Farmacy

Farmacy is echt een hotspot naar mijn hart. We kwamen er min of meer per ongeluk terecht. Op HappyCow zagen we namelijk een raw food restaurant, waar we eigenlijk naartoe wilden. Maar toen we bij het restaurant voor de deur stonden, bleek de app niet up-to-date te zijn. Deze tent was namelijk sinds kort op maandag gesloten. Teleurgesteld liepen we terug om dan maar in het hotel te gaan lunchen, maar toevallig passeerden we dit tentje. Met de woorden vegetarian-vegan-dairy free op de ramen was mijn interesse gewekt en bekeek ik de kaart die naast de voordeur hing. Super veel vegan keus en ook nog eens ontzettend gezonde gerechten. Al het eten is biologisch, sowieso vegetarisch en vrij van zuivel. Maar er is ook een zeer ruime keus aan vegan gerechten.

Het personeel is zeer vriendelijk en servicegericht. Ook met de porties zijn ze niet karig. Fabian en ik deelden vooraf een zoete aardappel falafel en een mezze plateau met van alles en nog wat er op. Als hoofdgerecht beiden een salade. Voor mij de Ceaser salad (onder) en Fabian de Asian Salad (boven).

Wij waren zo ontzettend tevreden over deze hotspot dat we de volgende dag terug zijn gegaan om te dineren. Ik zou tijdens dinnertime wel aanraden om te reserveren, want het loopt zo goed dat we dan ook even moesten wachten voordat er een plekje was. Wederom kozen wij voor de zoete aardappel falafel om te delen. Als hoofdgerecht had Fabian een pizza calzone en ik de Farmacy salad.

Leon

Grote kens dat je Leon al kent.  Sinds een klein jaartje is deze hotspot namelijk ook gevestigd op Amsterdam Schiphol. In Londen heeft deze healthy fastfood keten al meerdere locaties. Het concept is fantastisch: fastfood, maar dan de healthy way. Er zijn ook echt wel aardig wat vegan opties, dus wat dat betreft scoren ze zeker punten. Wij kozen voor de Mediterean salad. Maar toen ik het doosje opende, was ik wel een beetje teleurgesteld. Een gerecht is natuurlijk nooit zoals op het plaatje, maar ik vond in vergelijking tot het voorbeeld dat de hoeveelheid groente wel wat weinig. Daarnaast was de falafel nou ook niet heel lekker, eerder een beetje taai. Het was niet super slecht, maar mijn verwachtingen waren gewoon wat hoger. Het eten bij Leon was zeker beter dan een gemiddelde andere reguliere fastfood keten.

Borough market

Borough market is één van die afgezaagde food hotspots waar je zeker even naartoe moet als je naar Londen gaat. Het is een deels overdekte markt, een beetje als de Markthal in Rotterdam.  In tegenstelling tot de nog vrij jonge Markthal is Borough Market ongeveer de oudste foodmarket is van Londen. Het staat er vol marktkramen en eettentjes en ook aan vegan keuzes is geen gebrek.

Wij hebben wat genomen bij Koshari Street. Als ik de borden moest geloven is koshari een traditioneel gerecht uit Egypte. Het is een mix van rijst, linzen en macaroni in een pittige tomatensaus. Dit wordt verrijkt met wat salade en on top wat gebakken uitjes en kikkererwten. Het smaakte in ieder geval zalig!

Sky Garden

Ondanks dat ik hier zelf niets gegeten heb, wil ik deze hotspot toch even een plekje bieden binnen deze lijst. Met een hoogte van 160 meter is de Sky Garden wat mij betreft namelijk een veel leuker (en nota bene gratis) alternatief voor de London Eye, maar nog redelijk onbekend onder de toeristen. En dat is ook niet heel gek, aangezien dit gebouw nog maar open is sinds begin 2015.

De toegang tot dit gebouw is dus gratis, maar je moet wel vooraf boeken op de site. De Sky Garden bevindt zich in de top: etage 34 t/m 37. Bovenin het gebouw heb je volledig rondom een waanzinnig uitzicht over de stad. En je kan hier dus ook eten en drinken bij diverse restaurants en bars. Wij hebben dat dus niet gedaan, maar ik heb natuurlijk wel even gespiekt op alle kaarten. Het á la cart menu kreeg de V van vegetarisch achter het gerecht, maar ik zag, afgaande op de omschrijving, ook vegan gerechten er tussen staan. Drankjes zoals smoothies en koffie, maar ook diverse ontbijtgerechten, kunnen op verzoek met plantaardige melk worden bereid. Verder biedt de Sky Garden gewoon een uniek kijkje over de stad en kun je er veel relaxter rondlopen dan wanneer je een rondje maakt in de London Eye. Of je hier nou wat eet of niet, een absolute must om op de to do lijst te zetten wanneer je naar London gaat.

Whole Foods Market

Toen ik de Whole Foods Market zag, moest ik even naar binnen. Alle schappen afstruinen, kijken of ze producten hebben die ik niet ken. Ik kan me er echt een uur vermaken. Jammer genoeg kan Fabian dat niet en dus stonden we binnen een kwartier alweer buiten. Maar dan wel met een vegan volkoren sandwich en deze zalige hummus chips.

Jamies Italian

Al tijden wil ik hier een keer heen in de Markthal in Rotterdam en nu liepen we er min of meer toevallig langs. En naar de Markthal hoef ik nu gelijk niet meer, want de menukaart is exact hetzelfde.

Jamie’s Italian heeft een aantal gerechten op de kaart die op verzoek zijn te veganizen. Ik had een gevulde aubergine en Fabian had pasta (geen idee meer welke). Heel leuk was de medewerker die opmerkte dat we beiden vegan kozen en naar aanleiding daarvan even een praatje met ons maakte. Hij was zelf ook bezig met steeds meer plantaardig eten, maar had soms nog wat struggles en twijfels over deze leefstijl. We konden hem super veel tips geven zoals de HappyCow app en de filmpjes van Nutritionfacts.org bekijken.

Starbucks

Voordat ik in Londen was, had ik dus nog nooit een Starbucks op. Maar in Londen ben ik echt verliefd geworden op deze koffie. Ik denk dat wij in de drie dagen dat we er waren wel 40 pond hebben uitgegeven aan soy lattes voor mij en soy cappuccino’s voor Fabian. Wel goed opletten als je een soy coffee besteld, want één keer kregen we er eentje met koemelk. De dame achter de toonbank bood direct haar excuses aan voor het misverstand en gaf ons een nieuwe.

Pret a Manger

Pret a Manger vind je werkelijk op iedere hoek van de straat in Londen. Ze verkopen kant-en-klare broodjes, salades, drankjes etc. Het assortiment is behoorlijk uitgebreid en de prijzen zijn ook prima. Ook voor de veganist hebben ze een ruime keuze aan broodjes en salades.

Planet Organic

Deze supermarkt kwamen we tegen in de buurt van Farmacy. We wilden nog wat snacks kopen voor in de hotelkamer en dit leek ons wel een winkel waar we zouden kunnen slagen. Planet Organic is eigenlijk net als Whole Foods Market, alleen vond ik dat in Whole Foods wel een iets leukere sfeer hing. een soort Whole Foods, maar dan wat beperkter qua opties.

Camden Market

Dichtbij Regent’s Park (wat ik persoonlijk een veel leuker park vond dan Hyde Park) ligt Camden Market. Net als Borough Market stikt het hier van de eetkraampjes. En ook als je vegan wil eten, kan je je lol op.

Wij zijn wat gaan eten bij Benny Buttons vegan pancakes. Niet geheel toevallig, ik had al van deze meneer gehoord via een Facebook filmpje wat een tijdje geleden op mijn nieuwsoverzicht voorbij kwam. Bij Benny Buttons kun je pancakes bestellen, waarvan het beslag uitsluitend is gemaakt van uitsluitend kokos: kokosmeel, kokoswater en uiteraard kokosvet. Je kan vervolgens kiezen tussen vier verschillende toppings. Wij namen Berry Mad en Apple Walnut. Maak gerust een praatje met Benny, hij is ontzettend aardig en voelde zich vereerd dat twee Nederlanders speciaal naar zijn kraampje kwamen.

Sainsbury’s Local

Vlak voor we vertrokken naar het vliegtuig, wilden we nog even wat te snacken halen om de tijd op het vliegveld te overbruggen. Eigenlijk zonder verwachtingen stapte ik deze locale kleine buurtsuper in, vlakbij het hotel. Maar zelfs hier hadden ze nog behoorlijk wat vegan opties. Wij namen deze sandwiches met avocado, tomaat en basilicum, de wraps gevuld met hummus en falafel en een Nakd reep mee.

Conclusie

In vond Londen echt een super stad! Ik ben sowieso een echte liefhebber van de stad en heb genoten van alle bezienswaardigheden. Maar het valt me ook altijd op dat de grotere steden zo veel voorlopen in het aanbieden van vegan food. Oftewel: wat betreft gezond en vegan eten kan je hier je lol op. Iedere shop heeft wel iets voor on the go en in de meeste restaurants is er wel minstens één gerecht vegan of te veganizen. Zoals je kunt zien zijn wij wel als echt foodies van hotspot naar hotspot gegaan, want als ik me besef dat we dit allemaal op hebben in 3 dagen, is het bijna om te schamen, zo veel!

Ga jij binnenkort ook naar Londen? Dan wens ik je bij dezen al vast veel plezier! Heb je zelf ook nog een (vegan) tip? Laat ze vooral achter voor de rest, maar zeker ook voor mij. Een goede reden om nog een keertje terug te gaan, komt altijd van pas 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *