Healthy hotpots: gezond vegan eten in Rotterdam

De app HappyCow is dé uitkomst voor de veganist en vegetariër in de 21e eeuw. Zet je locatie aan en in een mum van tijd laat HappyCow alle vegan en vega hotspots zien in de buurt, inclusief de reguliere restaurants die vega(n) opties op de kaart hebben staan. Maar als jij bent zoals ik wil je niet altijd vegan junk food scoren. Dan wil je weten waar je in de buurt een beetje volwaardig en gezond vegan kan eten. Waar scoor je die vullende vegan salade in plaats van een bordje mooi geserveerde blaadjes sla? En waar vind je een gezonde, verzadigende maaltijd in plaats van een vegan pizza die hoofdzakelijk bestaat uit wit deeg en vegan kaas?

Gezond vegan buiten de deur

Tot op heden ontbreekt bij HappyCow de mogelijkheid om hier op te filteren, dus zal je zelf er op los moeten Googlen. En graag help ik je waar ik kan. Nou ben ik nog lang niet in iedere hotspot in iedere grote stad in Nederland geweest. Maar in Rotterdam ben ik al aardig ingeburgerd. Benieuwd naar mijn favoriete hotpots in Rotterdam, waar ik graag een gezonde vegan maaltijd scoor? Lees dan zeker even mee.

1. Spirit

Spirit is absoluut mijn favoriete hotspot in Rotterdam (overigens tevens te vinden in Amsterdam) om lekker voedzaam te ontbijten, lunchen of dineren. Alle gerechten worden dagelijks vers bereid door de kok en bestaan uit 100% biologische en seizoensgebonden ingrediënten. Alles bij Spirit is vegetarisch, maar het meeste is vegan. En wat er in de maaltijden zit zijn ze ontzettend transparant over. Onder iedere buffetbak staat namelijk precies uitgeschreven welke ingrediënten er zijn gebruikt.

Healthy hotpots: gezond vegan eten in Rotterdam

Zei je buffet Lobke? Ja zeker! Het concept van Spirit is namelijk perfect voor degene met keuzestress! Bij Spirit mag je namelijk alles uit het buffet op je bord scheppen en dus zelf bepalen hoeveel je neemt (daarom zien die bordjes bij Spirit er nooit zo charmant uit). Bij de kassa betaal je vervolgens naar gewicht. En dan kan je ook nog kiezen of je het bij Spirit wil opeten of wilt meenemen. Een absolute must-eat wat mij betreft als je een keer in Rotterdam bent.

Healthy hotpots: gezond vegan eten in Rotterdam

2. Plantastic Health Hub

De Plantastic Health Hub van influencers Tom en Cilla heeft volgens mij maar één doel: mensen laten ervaren dat je met een plant based voedingspatroon absoluut niet inlevert op smaak. En alhoewel je mij daar uiteraard niet meer van hoeft te overtuigen, is deze missie zeer zeker geslaagd! Voor zowel ontbijt, lunch als diner kan je hier terecht voor voedende en vullende maaltijden die gegarandeerd 100% vegan zijn.

Healthy hotpots: gezond vegan eten in Rotterdam

Maar deze plant based concept store biedt nog veel meer! Want naast gezond eten kun je er ook terecht voor duurzame goodies (zoals verzorgingsproducten, kleding, coconut bowls servies) en toffe events. Een absolute aanrader dus.

Healthy hotpots: gezond vegan eten in Rotterdam

3. Mr. salad

Een hotspot van totaal andere orde is Mr. Salad. Alhoewel deze hotspot niet 100% vegan is, is Mr. Salad himself heel bekwaam een maaltijd lekker en gezond vegan te maken. En alhoewel de naam anders doet vermoeden, maakt hij ook veel meer dan enkel salades. Zelf ben ik in het verleden langs geweest voor een vegan health tea, eentje die ik iedereen aan kan raden. Geen cupcakes, sandwiches, macarons en bonbons. Wel vegan soep, een mini salade, hummus, bananenbrood, dadel-notenballetjes en nog meer lekker. En waar bij een ”gewone” high tea vaak alles tegelijk wordt geserveerd geeft Mr. Salad je de tijd alles steeds even te laten zakken. Hij serveert de gerechten namelijk ronde voor ronde. En geloof me, je kan rollend naar huis want het hield maar niet op. Voor de Health Tea (zoals dat toepasselijk heet) moet je overigens wel van tevoren even laten weten dat je komt. Voor alle andere gerechten kun je zo binnenstappen.

Healthy hotpots: gezond vegan eten in Rotterdam

4. SLA

SLA is een saladebar die tevens verse sapjes, soepen, bowls en gezonde snacks serveert. Alle ingrediënten bij SLA zijn biologisch en de groenten en fruit komen zoveel mogelijk van Nederlandse bodem. Daarnaast hechten ze bij SLA veel waarde aan seizoensgebonden eten, wat je dan ook veel terugziet in het menu. SLA serveert enkel vegetarische gerechten, maar het meeste is vegan. Deze hotspot vind je overigens niet alleen in Rotterdam, maar zijn ook in Amsterdam, Utrecht, Haarlem en Den Haag gevestigd.

Healthy hotpots: gezond vegan eten in Rotterdam

5. Jack Bean

Jack Bean staat voor veganistisch fastfood van groenten, granen en peulvruchten uit de buurt. Maar het is een misvatting als je nu denkt dat ze bij deze hotspot enkel snel te bestellen en weg te werken ongezonde hap serveren. Want alhoewel je bij Jack Bean ook zeker kan kiezen voor de ongezondere burger of pasta heeft Jack Bean ook een grote range aan gezonde salades op de kaart. En met gerechten onder de 10 euro is Jack Bean ook nog eens een ontzettend budgetvriendelijke tent.

Healthy hotpots: gezond vegan eten in Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *