Healthy hotspots: Wildgroei in Delft

Nu vegan steeds meer mainstream is, neemt ook het aanbod aan vegan junk food enorm toe. En nee, er is niks mis met een ongezonde hap op zijn tijd. Maar als echte healthy foodie blijft mijn voorkeur uitgaan naar een gezond plantaardig (whole food plant based) voedingspatroon. Combineer die twee met smakelijk en je hebt the best of both worlds. Om jullie te inspireren waar je allemaal een gezonde plantaardige maaltijd kan scoren, ben ik de rubriek healthy hotspots gestart. En deze keer staat Wildgroei in Delft in de spotlight.

Wildgroei Delft

Wildgroei in Delft

Wildgroei is een klein intiem zaakje vlak bij de Oude Kerk in het centrum van Delft. Het wordt gerund door een moeder en dochter (hoe leuk om zoiets samen met je moeder of kind te doen!) die beiden duidelijk een passie hebben voor goed plantaardig eten. Alhoewel er wel een enkel gerecht met zuivel op de kaart staat, is 90% van de gerechten 100% plantaardig.

Wildgroei Delft
Thai noodle salad & wrap met zoete aardappel, kikkererwten en mais

Aanbod

Vanuit duurzaamheidsoverwegingen is het natuurlijk een goed initiatief niet teveel te maken. Als je het weg moet worden gegooid is zonde. Maar helaas waren hierdoor een aantal gerechten die ik eigenlijk wilde proeven al op (en het was nog maar 14:00 uur). Dat vond ik wel een beetje jammer. Overigens smaakte deze Thai noodle salade en wrap er zeker niet minder om (jes, ik doe met vriendinnen over het algemeen aan shared dining). Een heerlijke gezonde maaltijd die echt uit pure en minimaal bewerkte ingrediënten bestond.

Wildgroei Delft

Lokaal en seizoensgebonden

Bij Wildgroei hebben ze duurzaamheid trouwens hoog staan, wat ik natuurlijk een groot pluspunt vind. Ze kopen zo veel mogelijk lokaal in en bewegen mee met het seizoen. Oftewel: ze stellen de menukaart samen aan de hand van wat er op dat moment beschikbaar is bij de lokale partners waar ze inkopen. In de zomer kun je hier dus terecht voor bijvoorbeeld een verfrissende salade of lichte soep. En in de winter kun je jezelf opwarmen met een stevigere maaltijd vol wintergroente.

Wildgroei Delft
Vegan lemon cheesecake & blueberry cheesecake

Conclusie

Als je een keer in Delft bent en gezond plantaardig wil eten, is Wildgroei zeker een aanrader. Deze hotspot biedt seizoensgebonden gerechten met ingrediënten uit de buurt. Helaas kon ik niet kiezen voor het gerecht waar ik het meest nieuwsgierig naar was, maar de salade en wrap die ik heb geproefd waren zeer zeker de moeite waard. Om nog maar te zwijgen over de vegan cheesecake. Wildgroei Delft krijgt van mij een dikke go.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *