Mijn durian ontmaagding | Is een durian echt zo vies?

Wel eens gehoord van durian? Het is een stekelige grote vrucht die groeit in Azië en berucht is om zijn geur. In veel hotels, restaurants en andere openbare gelegenheden in Azië is het zelfs verboden om een durian mee te nemen om de simpele reden dat de geur zo sterk is dat deze nog uren in de ruimte blijft hangen en overal in trekt.

Maar dit gaat over de geur, hoe zit dat met de smaak? Daar zijn de meningen sterk over verdeeld. Sommige mensen hebben het over (een combinatie van) vanille, mango of avocado. Anderen omschrijven de geur als knoflook, ui of kaas.

Mijn sister from another mister Janneke van der Meulen is er gek op, en maakte mij ontzettend nieuwsgierig om het ook te proberen. Hoe mijn durian ontmaagding verliep kun je nu zien.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *