Hoe duurzaam is tropisch fruit? | Met topsporter en veganist Janneke van der Meulen

Fruit eten wat afkomstig is uit tropische streken klinkt natuurlijk niet als een heel erg duurzame keus. De boten en vliegtuigen die op en neer gaan om al dat fruit te vervoeren zijn bepaald niet goed voor het milieu. En waarom bananen en mango’s uit Ecuador eten als je ook gewoon kan kiezen voor appels en peren uit Nederland?

Toch ligt dit alles veel genuanceerder. Om de oprecht meest duurzame keus te maken, moet je veel meer afwegen dan enkel de herkomst van een product. Hoe wordt het product verbouwd? Heeft er ontbossing plaatsgevonden om het product tot stand te laten komen? Hoeveel water was er nodig voordat het product in het schap lag? En is dat dan regenwater of is er gesproeid? Voedt een product ook of vult het alleen? En duurzaam vergeleken met wat?

Al dit soort vragen geef ik samen met Janneke van der Meulen antwoord op in deze video.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *