Soja: bevat het hormonen en is het wel duurzaam? | Met topsporter en veganist Janneke van der Meulen

Soja is een controversieel boontje. Veel mensen zijn nog steeds bang dat het de hormoonhuishouding in de war schopt en dat je door een pak sojamelk of tofu te kopen bijdraagt aan het omver halen van het tropische regenwoud. Maar klopt dat wel?

Samen met mijn favoriete sparringpartner Janneke van der Meulen bespreek ik de sojaboon en onderscheiden we de feiten van de mythen. Één ding geef ik je nu alvast mee: wil je geen hormonen binnenkrijgen via de voeding en ook niet bijdragen aan de kap van het tropisch regenwoud in Zuid-Amerika? Eet dan geen dierlijke producten. Vlees, zuivel en ei zijn immers de nummer 1 leveranciers van hormonen en daarnaast de hoofdoorzaak van de kap van tropisch regenwoud.


2 reacties

  • michelle 25 juli 2020 19:35

    dus bij endometriose & adenomyose kan soja dus ook geen kwaad?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *