Natuurlijke en hormoonvrije anticonceptie: mijn ervaring met Daysy (temperatuurmethode)

Anticonceptie is iets waar volgens mij veel vrouwen een haat-liefde verhouding mee hebben. Ik in ieder geval wel. Het geeft enorm veel seksuele vrijheid, maar daar betaal je soms een hoge prijs voor. Denk aan een structureel neerslachtig gevoel, gebrek aan lust of jaren lang moeite hebben met zwanger worden op het moment dat je wél wil beginnen aan kinderen. Hormonale anticonceptie was voor mij daarom altijd al een no-go, maar een koperspiraal leek me een goed alternatief. Helaas had ik door de koperspiraal enorm veel last van krampen tijdens mijn menstruatie, waardoor ik mezelf zeker 1 á 2 dagen per maand flink ellendig voelde.

Een half jaar geleden was ik het zat en besloot ik over te stappen op Daysy. Dit is een hormoonvrij alternatief voor anticonceptie waarbij je je cyclus trackt aan de hand van je lichaamstemperatuur. Ik gebruik Daysy nu zo’n half jaar en deel graag mijn ervaring met je. Niet omdat ik me zo comfortabel voel bij het praten over zo’n persoonlijk onderwerp, maar omdat ikzelf heel erg op zoek was naar dit soort ervaringsverhalen toen ik overwoog om mijn koperspiraal te laten verwijderen. Hopelijk helpt het jou ook!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *