Plant Based Bootcamp

Dé bijscholing voor diëtisten waarin je alles leert over een volwaardig plantaardig dieet

13 januari 2023 – 14 tot 20 uur – ‘s Hertogenbosch

Evidence Based

Alle informatie in de bijscholing is tot stand gekomen aan de hand van de best beschikbare evidence.

Praktisch

Naast de wetenschappelijke basis zit de scholing vol praktische handvaten voor een gezond plantaardig dieet.

Kookworkshop

De bijscholing is inclusief een plantaardige kookworkshop verzorgd door plant based chef Lenna Omrani.

Een plantaardig dieet als norm binnen de gezondheidszorg

Een plantaardig dieet is gezonder voor mensen en een essentiële voedseltransitie om de gezondheid van de planeet te behouden.

Maar waarschijnlijk weet jij als diëtist nog onvoldoende over plantaardig eten. Met als gevolg dat je het onterecht afraadt aan cliënten of ze doorverwijst.

Terwijl jij een sleutelrol hebt in de plantaardige transitie.

Een plantaardig dieet is geschikt voor iedereen

The Academy of Nutrition and Dietetics – ‘s werelds grootste diëtistenorganisatie – stelt dat een plantaardig dieet geschikt en volwaardig kan zijn voor iedereen, ongeacht de levensfase waarin iemand verkeerd.

Maar jij weet waarschijnlijk nog niet hoe je een plantaardig dieet volwaardig maakt voor de client tegenover je. Want hoe zorg je er voor dat een plantaardig dieet genoeg eiwit en calcium bevat? Wat moet je nou echt suppleren? Hoe stel je een volwaardig plantaardig dagmenu samen.

Tijdens de bijscholing Plant Based Bootcamp leer je in één middag de feiten te onderscheiden van de mythen en ga je zowel theoretisch als praktisch aan de slag met het samenstellen van een lekker gezond en volwaardig plantaardig dieet.

Een plantaardig dieet is geen voedingspatroon op basis van tekorten, maar juist vol verrijkingen

Lobke Faasen Dietist

Ik ben Lobke Faasen, diëtist en expert plantaardig eten

In het kort

 • Diëtist sinds 2016
 • co-founder en hoofdauteur van de Schijf for Life (het plantaardige voedselvoorlichtingsmodel).
 • Missie: een plantaardig dieet de norm maken binnen de Nederlandse gezondheidszorg. 

 

Ik verdiep mij al jaren in alle vraagstukken rondom een plantaardig voedingspatroon. Tevens begeleid ik mensen met diverse gezondheidsproblemen één op één en eet ik zelf plantaardig sinds 2017.

 

Al deze theoretische kennis, praktijkervaring en persoonlijke ervaring over een plantaardig dieet komen samen in de bijscholing Plant Based Bootcamp.

 

Deze bijscholing heb ik speciaal voor diëtisten ontwikkeld en is dé shortcut van mijn jarenlange zoektocht naar de onterechte misverstanden over plantaardig eten en leert je wat wel daadwerkelijke aandachtspunten zijn en hoe je deze gezond ondervangt.

Lenna Omrani, plant based chef

In het kort

 • Plant based chef
 • Auteur van twee vegan kookboeken: Every Day Vegan en Every Day Vegan budget Friendly
 • Online foodie influencer met meer dan 70.000 volgers op Instagram
 • Missie: laten zien hoe lekker, makkelijk en simpel plantaardig koken is.

 

Lenna Omrani is plant based chef, receptontwikkelaar, food fotograaf en ex-topsporter. Via haar kookboeken, social mediakanalen en website deelt ze haar kennis en passie om plantaardig eten aantrekkelijk, toegankelijk en leuk te maken voor iedereen.

 

Tijdens de bijscholing verzorgt Lenna een kookworkshop waarbij je zelf aan de slag gaat met het maken van lekkere, volwaardige plantaardige recepten.

 

Zie ook lennaomrani.com

Lenna Omrani

Wat kan je verwachten?

Voedingsstoffen & volwaardigheid

Plantaardig eten wordt nog altijd geassocieerd met een voedingspatroon vol tekorten. In werkelijkheid is het een voedingspatroon vol verrijkingen. Ontdek hoe je volwaardig plantaardig eet, wat de daadwerkelijke aandachtspunten zijn en hoe je deze ondervangt.

Duurzaamheid

Een gezonde planeet is een absolute voorwaarde voor een gezonde populatie. Daarom is duurzame voeding ook een onderwerp waar de diëtist niet omheen kan. Hoe urgent is het probleem en hoe plantaardig moeten we eten om binnen de ecologische grenzen van de planeet te blijven?

Praktisch

Met weten hoe je volwaardig plantaardig eet adviseer je nog niet per se lekkere plantaardige maaltijden. Daarom neemt plant based chef Lenna Omrani je tijdens een kookworkshop mee in de plantaardige keuken en ontdek je hoe je lekkere, volwaardige maaltijden samenstelt.

Programma & details

Locatie

De scholing vindt plaats in de Jamfabriek, Helftheuvelweg 11, 5222 AV, ‘s-Hertogenbosch.

Bereikbaarheid

Parkeren is mogelijk op het eigen parkeerterrein van Jamfabriek. Het is 5 minuten rijden vanaf de A59 en ligt op ongeveer 1 uur rijden van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Antwerpen. Kom je met het ov? Neem dan vanaf ‘s-Hertogenbosch bus 5 richting Engelen Haverlij die je in 10 min brengt bij de bushalte tegenover Jamfabriek.

Programma

Plant Based Bootcamp wordt gegeven op 13 januari 2023. De daadwerkelijke scholing start 14 uur, je bent welkom vanaf 13:30 uur. We eindigen ca. 20 uur. Van 16 tot 18 uur is de plant based kookworkshop, wat tevens zal worden gegeten als diner.

Veelgestelde vragen

1. Is de bijscholing geaccrediteerd?

Accreditatie voor diëtisten wordt aangevraagd bij ADAP. Op dit moment is nog niet duidelijk of en voor hoeveel punten de scholing geaccrediteerd wordt. 

2. Ik ben geen diëtist, mag ik deelnemen?

De inhoud van de bijscholing is echt gericht op de werkzaamheden van de diëtist. Als leefstijlcoach, personal trainer etc. ben je zeker welkom, maar hiervoor wordt geen accreditatie aangevraagd.

3. Ik ben student voeding & diëtetiek, mag ik deelnemen?

Als student voeding & diëtetiek mag je zeker deelnemen aan de bijscholing. Hou er wel rekening mee dat er geen studentenkorting wordt gegeven en je dan ook geen profijt kan hebben van eventuele accreditatie.

4. Wanneer en waar is de bijscholing?

De bijscholing wordt gegeven op vrijdag 13 januari in de Jamfabriek in ‘s Hertogenbosch en duurt van 14 uur ‘s middags tot 20 uur ‘s avonds.

5. Komen er meer momenten dat deze bijscholing wordt gegeven?

Dat hangt af van het eerste succes. Als je deze scholing echt wil bijwonen, is dit je kans.

PLANT BASED BOOTCAMP

250 excl. BTW
 • Maximaal 20 deelnemers
 • 13 jan 2023, 14 - 20 uur, 's Hertogenbosch
 • Alles wat je moet weten over een volwaardig plantaardig dieet
 • Inclusief plantaardige kookworkshop gegeven door plant based chef Lenna Omrani