Whole food plant based: waarom geen plantaardige olie?

Waarom plantaardige olie niet gezond is

18 februari 2020 - Lobke Faasen

Iedereen begrijpt dat bewerkte producten zoals kristalsuiker of wit brood niet per se in de categorie health food vallen. Maar als we bijvoorbeeld een olijf zo bewerken dat puur en…

Lees meer
Havermoutpap

Wat is het verschil tussen ongeraffineerde en geraffineerde koolhydraten?

09 februari 2020 - Lobke Faasen

Het imago van de koolhydraat is niet zo best. Nog heel vaak hoor ik dat mensen bang zijn om (veel) koolhydraten te eten. Alle koolhydraten belanden immers als suiker in…

Lees meer
Peulvruchten uit blik, pot of gedroogd

Kun je het best peulvruchten eten uit blik, pot of gedroogd?

05 februari 2020 - Lobke Faasen

Bonen, erwten en linzen zijn een populair staple food in de plantaardige keuken. Heel vaak krijg ik de vraag of je peulvruchten nou per se zelf moet weken en koken…

Lees meer
wortelen

Onbewerkt plantaardig eten: hoe weet je wat onbewerkt is?

03 februari 2020 - Lobke Faasen

Een whole food plant based voedingspatroon is zo gezond, omdat je zo veel mogelijk onbewerkte plantaardige voeding in je voedingspatroon integreert. En wanneer voeding onbewerkt is, is de voedingswaarde op…

Lees meer
Wat betekent whole food plant based?

Wat betekent whole food plant based? Inclusief voedingsmiddelenlijst

30 januari 2020 - Lobke Faasen

Plantaardig eten wordt steeds populairder. Allereerst vanwege de vele voordelen voor de dieren en deze wereld, maar ook omdat een plantaardig voedingspatroon enorm veel gezondheidsvoordelen heeft. Die ontwikkeling is de…

Lees meer
Q&A-1

Wil ik kinderen? Wat doe ik aan sport? Ga ik ooit trouwen? | Mijn eerste Q&A!

30 december 2019 - Lobke Faasen

Om 2019 af te sluiten leek het me leuk om een Q&A te doen, zodat jullie mij als persoon iets beter leren kennen. Wat bedoeld was als blog, werd mijn…

Lees meer
vegan omelet

5 gezonde plantaardige vervangers voor dierlijke producten

17 oktober 2019 - Lobke Faasen

Wat volgens mij veel mensen beperkt om de overstap te maken naar een plantaardige leefstijl, is dat er veel wordt gepraat over ‘wat niet’ en maar weinig over ‘wat dan…

Lees meer
Lisa Goes Vegan: Vegan Comfort Food

Vegan Comfort Food van Lisa Stel van Lisa Goes Vegan | Boekreview

13 oktober 2019 - Lobke Faasen

Volgens mij kent bijna iedereen die bezig is met (meer) plantaardig eten Lisa Stel wel. Ze is één van de bekendste Nederlandse vegan bloggers en ongetwijfeld ben je wel eens…

Lees meer
4 fabels over fruit

4 Fabels over fruit

29 september 2019 - Lobke Faasen

Weinig voedingsmiddelen waar zoveel fabels over rondgaan als fruit. En terwijl men zonder zorgen een pak met kant-en-klare sinaasappelsap in het winkelwagentje stopt, is men bang voor de hoeveelheid suikers…

Lees meer
De Verborgen Impact

De Verborgen Impact van Babette Porcelijn | Boekreview

13 september 2019 - Lobke Faasen

Globaal weet je vast wel wat duurzaam is en wat niet. We moeten met zijn allen minder vlees eten, minder fast fashion kopen en minder vliegen. En misschien ben je…

Lees meer