De 3 boeken die mijn leven positief hebben veranderd

De 3 boeken die mijn leven positief hebben veranderd

16 maart 2020 - Lobke Faasen

Ik ben gek op non-fictie boeken over gezondheid, voeding, duurzaamheid en persoonlijke groei. Al vind ik een boek in zijn geheel nog zo slecht, ik haal er altijd wel een…

Lees meer
Vleesvervangers

Hoe gezond zijn kant-en-klare vleesvervangers?

09 maart 2020 - Lobke Faasen

Ik weet nog goed dat ik op mijn veertiende besloot om vegetariër te worden en uit ongeveer tien vleesvervangers kon kiezen die – eerlijk is eerlijk – nou niet echt…

Lees meer
ijzerrijke maaltijd

Kun je voldoende ijzer halen uit plantaardige voeding?

04 maart 2020 - Lobke Faasen

Er heerst nog altijd een idee dat we zonder vlees makkelijk pips en bleek gaan zien. Vlees, met name rood vlees, zijn immers rijk aan ijzer en dat geeft ons…

Lees meer
groente en tofu

Waarom je niet bang hoeft te zijn eiwitten tekort te komen als je plantaardig eet

02 maart 2020 - Lobke Faasen

Wie geheel of hoofdzakelijk plantaardig eet loopt nog altijd rond met de angst om te weinig eiwitten te consumeren. Van jongs af aan leren we immers dat vlees, zuivel en…

Lees meer
Whole food plant based: waarom geen plantaardige olie?

Waarom plantaardige olie niet gezond is

18 februari 2020 - Lobke Faasen

Iedereen begrijpt dat bewerkte producten zoals kristalsuiker of wit brood niet per se in de categorie health food vallen. Maar als we bijvoorbeeld een olijf zo bewerken dat puur en…

Lees meer
Havermoutpap

Wat is het verschil tussen ongeraffineerde en geraffineerde koolhydraten?

09 februari 2020 - Lobke Faasen

Het imago van de koolhydraat is niet zo best. Nog heel vaak hoor ik dat mensen bang zijn om (veel) koolhydraten te eten. Alle koolhydraten belanden immers als suiker in…

Lees meer
Peulvruchten uit blik, pot of gedroogd

Kun je het best peulvruchten eten uit blik, pot of gedroogd?

05 februari 2020 - Lobke Faasen

Bonen, erwten en linzen zijn een populair staple food in de plantaardige keuken. Heel vaak krijg ik de vraag of je peulvruchten nou per se zelf moet weken en koken…

Lees meer
wortelen

Onbewerkt plantaardig eten: hoe weet je wat onbewerkt is?

03 februari 2020 - Lobke Faasen

Een whole food plant based voedingspatroon is zo gezond, omdat je zo veel mogelijk onbewerkte plantaardige voeding in je voedingspatroon integreert. En wanneer voeding onbewerkt is, is de voedingswaarde op…

Lees meer
Wat betekent whole food plant based?

Wat betekent whole food plant based? Inclusief voedingsmiddelenlijst

30 januari 2020 - Lobke Faasen

Plantaardig eten wordt steeds populairder. Allereerst vanwege de vele voordelen voor de dieren en deze wereld, maar ook omdat een plantaardig voedingspatroon enorm veel gezondheidsvoordelen heeft. Die ontwikkeling is de…

Lees meer
Q&A-1

Wil ik kinderen? Wat doe ik aan sport? Ga ik ooit trouwen? | Mijn eerste Q&A!

30 december 2019 - Lobke Faasen

Om 2019 af te sluiten leek het me leuk om een Q&A te doen, zodat jullie mij als persoon iets beter leren kennen. Wat bedoeld was als blog, werd mijn…

Lees meer