Plant Based Bootcamp

Dé nascholing voor diëtisten waarin je alles leert over een volwaardig plantaardig dieet

Evidence Based

Alle informatie in de nascholing is tot stand gekomen aan de hand van de best beschikbare evidence.

Praktisch

Naast de wetenschappelijke basis zit de scholing vol praktische handvaten voor een gezond plantaardig dieet.

Geaccrediteerd

De nascholing is voor diëtisten geaccrediteerd door ADAP voor 5 punten.

Een plantaardig dieet als norm binnen de gezondheidszorg

Een plantaardig dieet is gezonder voor mensen en een essentiële voedseltransitie om de gezondheid van de planeet te behouden.

Maar waarschijnlijk weet jij als diëtist nog onvoldoende over plantaardig eten. Met als gevolg dat je het onterecht afraadt aan cliënten of ze doorverwijst.

Terwijl jij een sleutelrol hebt in de plantaardige transitie.

Een plantaardig dieet is geschikt voor iedereen

The Academy of Nutrition and Dietetics – ‘s werelds grootste diëtistenorganisatie – stelt dat een plantaardig dieet geschikt en volwaardig kan zijn voor iedereen, ongeacht de levensfase waarin iemand verkeerd.

Maar jij weet waarschijnlijk nog niet hoe je een plantaardig dieet volwaardig maakt voor de client tegenover je. Want hoe zorg je er voor dat een plantaardig dieet genoeg eiwit en calcium bevat? Wat moet je nou echt suppleren? Hoe stel je een volwaardig plantaardig dagmenu samen.

Tijdens de nascholing Plant Based Bootcamp leer je in één middag de feiten te onderscheiden van de mythen en ga je zowel theoretisch als praktisch aan de slag met het samenstellen van een lekker gezond en volwaardig plantaardig dieet.

Een plantaardig dieet is geen voedingspatroon op basis van tekorten, maar juist vol verrijkingen

Lobke Faasen Dietist

Ik ben Lobke Faasen, diëtist en expert plantaardig eten

In het kort

  • Diëtist sinds 2016
  • co-founder en hoofdauteur van de Schijf for Life (het plantaardige voedselvoorlichtingsmodel).
  • Missie: een plantaardig dieet de norm maken binnen de Nederlandse gezondheidszorg. 

Ik verdiep mij al jaren in alle vraagstukken rondom een plantaardig voedingspatroon. Tevens begeleid ik mensen met diverse gezondheidsproblemen één op één en eet ik zelf plantaardig sinds 2017.

 

Al deze theoretische kennis, praktijkervaring en persoonlijke ervaring over een plantaardig dieet komen samen in de bijscholing Plant Based Bootcamp.

 

Deze nascholing heb ik speciaal voor diëtisten ontwikkeld en is dé shortcut van mijn jarenlange zoektocht naar de onterechte misverstanden over plantaardig eten en leert je wat wel daadwerkelijke aandachtspunten zijn en hoe je deze gezond ondervangt.

Lenna Omrani, plant based chef

In het kort

  • Plant based chef
  • Auteur van twee vegan kookboeken: Every Day Vegan en Every Day Vegan budget Friendly
  • Online foodie influencer met meer dan 70.000 volgers op Instagram
  • Missie: laten zien hoe lekker, makkelijk en simpel plantaardig koken is.

Lenna Omrani is plant based chef, receptontwikkelaar, food fotograaf en ex-topsporter. Via haar kookboeken, social mediakanalen en website deelt ze haar kennis en passie om plantaardig eten aantrekkelijk, toegankelijk en leuk te maken voor iedereen.

 

Tijdens de nascholing verzorgt Lenna een kookworkshop waarbij je zelf aan de slag gaat met het maken van lekkere, volwaardige plantaardige recepten.

 

Zie ook lennaomrani.com

Lenna Omrani

Wat kan je verwachten?

Voedingsstoffen & volwaardigheid

Plantaardig eten wordt nog altijd geassocieerd met een voedingspatroon vol tekorten. In werkelijkheid is het een voedingspatroon vol verrijkingen. Ontdek hoe je volwaardig plantaardig eet, wat de daadwerkelijke aandachtspunten zijn en hoe je deze ondervangt.

Duurzaamheid

Een gezonde planeet is een absolute voorwaarde voor een gezonde populatie. Daarom is duurzame voeding ook een onderwerp waar de diëtist niet omheen kan. Hoe urgent is het probleem en hoe plantaardig moeten we eten om binnen de ecologische grenzen van de planeet te blijven?

Praktisch

Met weten hoe je volwaardig plantaardig eet adviseer je nog niet per se lekkere plantaardige maaltijden. Daarom neemt plant based chef Lenna Omrani je tijdens een kookworkshop mee in de plantaardige keuken en ontdek je hoe je lekkere, volwaardige maaltijden samenstelt.

Veelgestelde vragen

1. Is de bijscholing geaccrediteerd?

De nascholing is voor diëtisten geaccrediteerd door ADAP voor 5 punten. 

2. Ik ben geen diëtist, mag ik deelnemen?

De inhoud van de nascholing is gericht op de werkzaamheden van de diëtist. Maar dat betekent niet dat andere disciplines niet ook veel kunnen halen uit deze nascholing. Andere gezondheidszorgmedewerkers zoals artsen of verpleegkundigen maar ook leefstijlcoaches, personal trainers etc. zijn welkom. Hiervoor is echter geen accreditatie aangevraagd.

3. Ik ben student voeding & diëtetiek, mag ik deelnemen?

Als student voeding & diëtetiek mag je zeker deelnemen aan de bijscholing. Hou er wel rekening mee dat er geen studentenkorting wordt gegeven en je dan ook geen profijt kan hebben van eventuele accreditatie.

4. Waar is de nascholing?

De nascholing wordt gegeven in de Jamfabriek, Helftheuvelweg 11, 5222 AV, ‘s-Hertogenbosch. Parkeren is mogelijk op het eigen parkeerterrein van Jamfabriek. Het is 5 minuten rijden vanaf de A59 en ligt op ongeveer 1 uur rijden van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Antwerpen. Kom je met het ov? Neem dan vanaf ‘s-Hertogenbosch bus 5 richting Engelen Haverlij die je in 10 min brengt bij de bushalte tegenover Jamfabriek.

5. Waneer wordt de nascholing gegeven?

Klik op meld je aan onderaan de pagina om de dag van jouw voorkeur te kiezen.