#9 Praten over non-dualiteit en het ego met Patrick Kicken

Patrick Kicken had aan de buitenkant alles goed voor elkaar. Hij werkte jaren bij de grote radiostations Radio Veronica en 3FM, draaide als DJ op diverse feesten, verdiende super goed, had een mooi huis en kon in principe alles doen wat hij wilde. En toch was hij degene die een burn out kreeg. Hij was ongelukkig met het leven wat hij leidde en ging op zoek naar de ware zin van het leven. Hij zei zijn carière bij de radio vaarwel en stortte zich helemaal in non-dualiteit, bewustzijn, de vrije wil en het ego.

Inmiddels heeft hij al ruim 10 jaar de podcast praten over bewustzijn met filosoof Paul Smit (wat het tevens de langst lopende podcast maakt van Nederland). Daarnaast heeft hij nog de podcast leven zonder stress, waar ik zelf laatst ook te gast was om te praten over plantaardig eten, gezondheid en duurzaamheid.

Aansluitend op dat gesprek besloten we ook een aflevering op te nemen voor mijn podcast. En dat resultaat kun je nu beluisteren. We hebben het over Patricks weg naar een leven met meer zingeving, hoe hij bij non-dualiteit terecht is gekomen en waarom hij er achter kwam dat een gelukkiger leven gaat om meer kwaliteit en minder kwantiteit. Daarnaast staan we uitgebreid stil bij het ego en de rol die het ego – volgens hem – heeft bij de vele uitdagingen waar we in de 21e eeuw mee te maken hebben.

Shownotes

10% korting Yogi & Youssef’s: gebruik de code Lobke10 bij het afrekenen in de webshop. Minimale bestelwaarde is 15 euro, dit is een affiliate code.

Meer van Patrick Kicken

Patrick zet regelmatig afleveringen online voor de podcast leven zonder stress. Luister ook zeker even naar de aflezing waarin ik te gast was bij Patrick: Dierendag special: Let’s go vegan! Over afvallen en de planeet, met plantaardige dietist Lobke Faasen. Wil je meer weten over non-dualiteit? Dan heb je 10 jaar aan materiaal om te luisteren bij de podcast praten over bewustzijn.

Wil je mij helpen deze podcast te laten groeien?

Abonneer, beoordeel en review: Apple Podcasts | Spotify | Google PodcastsStitcher | YouTube