Leer alles over volwaardig plantaardig eten & écht duurzame voedselkeuzes maken. De nascholing speciaal voor diëtisten, voedingsadviseurs, artsen en andere zorgprofessionals.
Uitleg over volwaardig plantaardig eten aan de hand van de best beschikbare wetenschappelijke kennis. Alle feiten worden op een rijtje gezet en je leert wat nou écht duurzame keuzes zijn.
Volop praktische handvaten zodat je voor iedere doelgroep gezonde en lekkere keuzes weet te maken. Én een een kookworkshop waarin je leert om lekkere gezonde plantaardige maaltijden te maken.
Voor diëtisten geaccrediteerd door ADAP met 5 punten. Voor leden van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) geaccrediteerd met 7 punten.
Een plantaardig dieet is gezonder voor mensen en een essentiële voedseltransitie om de gezondheid van de planeet te behouden.
Maar waarschijnlijk weet jij nog onvoldoende over een plantaardig dieet. Met als gevolg dat je het onterecht afraadt aan cliënten of ze doorverwijst.
Terwijl jij als zorgprofessional een sleutelrol hebt in de eiwittransitie.
The Academy of Nutrition and Dietetics – ‘s werelds grootste diëtistenorganisatie – stelt dat een plantaardig dieet geschikt en volwaardig kan zijn voor iedereen, ongeacht de levensfase waarin iemand verkeerd.
Maar hoe zorg je er voor dat een plantaardig dieet volwaardig is? Want hoe krijgt iemand genoeg eiwit en calcium binnen? Wat moet je nou echt suppleren? En hoe stel je een volwaardig plantaardig dagmenu samen?
Een plantaardig dieet is geen voedingspatroon op basis van tekorten, maar juist vol verrijkingen
Ik verdiep mij al jaren in alle vraagstukken rondom een plantaardig voedingspatroon. Tevens begeleid ik mensen met diverse gezondheidsproblemen één op één en eet ik zelf plantaardig sinds 2017. Al deze theoretische kennis, praktijkervaring en persoonlijke ervaring over een plantaardig dieet komen samen in de nascholing Plant Based Bootcamp.
Deze nascholing heb ik speciaal voor diëtisten, artsen en andere zorgverleners ontwikkeld en is dé shortcut van mijn jarenlange zoektocht naar de onterechte misverstanden over plantaardig eten. Je leert in één dag wat wel de daadwerkelijke aandachtspunten zijn en hoe je deze optimaal ondervangt.
Aan de start van de dag staat er een lekkere voedzame snack voor je klaar. De scholing start met een introductie tot het maken van duurzame voedingskeuzes. Want waarom moeten we minder dierlijke eiwitten consumeren, hoeveel dierlijke eiwitten passen nog in een duurzaam dieet en is plantaardig altijd per definitie duurzamer?
Hierna gaan we dieper in op de voedingskunde. Hoe krijg je alle voedingsstoffen voldoende binnen, welke fabels herhalen we als beroepsgroep keer op keer zonder goede wetenschappelijke basis en wat zijn dan precies de feiten over een plantaardig dieet? Aan het eind van de dag kan jij deze feiten onderscheiden van de mythen en heb je praktische tips die je helpen ieder voedingspatroon van je cliënten/patiënten volwaardig te maken met geen of in ieder geval minder dierlijke eiwitten.
We eindigen de dag in de keuken waarbij je een kookdemo krijgt van Lenna Omrani en zelf aan de slag gaat met het bereiden van diverse plantaardige gerechten. Hier leer je onder andere hoe je diverse typische plantaardige ingrediënten zoals tofu en peulvruchten lekker verwerkt in een plantaardig gerecht en hoe je smakelijke eiwitrijke gerechten samenstelt. Deze gerechten vormen een heerlijke avondmaaltijd die we gezamenlijk consumeren als diner.
Lenna Omrani is plant based chef, receptontwikkelaar, food fotograaf en ex-topsporter. Via haar kookboeken, social mediakanalen en website deelt ze haar kennis en passie om plantaardig eten aantrekkelijk, toegankelijk en leuk te maken voor iedereen.
Tijdens de nascholing verzorgt Lenna Omrani een kookworkshop waarbij je zelf aan de slag gaat met het maken van lekkere, volwaardige plantaardige gerechten.
Een plantaardig dieet is geen voedingspatroon vol tekorten, maar juist een voedingspatroon vol verrijkingen. Ontdek hoe je volwaardig plantaardig eet, wat de daadwerkelijke aandachtspunten zijn en hoe je deze voor iedere doelgroep ondervangt.
Een gezonde planeet is een absolute voorwaarde voor een gezonde populatie. Daarom is duurzame voeding ook een onderwerp waar zorgprofessionals niet omheen kunnen. Hoe urgent is het probleem en hoe plantaardig moeten we eten om binnen de grenzen van de planeet te blijven?
Met weten hoe je volwaardig plantaardig eet adviseer je nog niet per se lekkere plantaardige maaltijden. Daarom neemt plant based chef Lenna Omrani je tijdens een kookworkshop mee in de plantaardige keuken en ontdek je hoe je lekkere, volwaardige maaltijden samenstelt.
De inhoud van de nascholing is gericht op de werkzaamheden van gezondheidszorgprofessionals. Maar dat betekent niet dat andere disciplines niet ook veel kunnen halen uit deze nascholing. Niemand checkt aan de deur wat je beroep is en zeker voor bijvoorbeeld leefstijlcoaches of personal trainers is deze scholing ook zeer interessant en behulpzaam.
Als student mag je zeker deelnemen aan de nascholing. Hou er wel rekening mee dat er geen studentenkorting wordt gegeven en je dan ook geen profijt hebt van eventuele accreditatie.
De nascholing is voor diëtisten geaccrediteerd door ADAP voor 5 punten.
De nascholing wordt gegeven in de kookstudio van Lenna Omrani, hoflaan 217 in ‘s-Hertogenbosch.
Bereikbaarheid:
– Parkeren: Parkeergarage Paleiskwartier of in de Statenlaan/Bordeslaan, tegen betaling.
– OV: de studio ligt op 15 minuten lopen vanaf het centraal station)
– P+R: Parkeer bij P+R Transferium Deutersestraat Den Bosch voor €5,10 per dag. Hier kun je na het stallen van de auto, tot sluitingstijd, gratis een fiets lenen.
Ik plan steeds één editie in en kan dus niet vertellen of en wanneer er een vervolgkans komt om deel te nemen. Hou dus deze pagina in de gaten voor eventuele vervolgedities.