Avocadotosti met mosterd en rucola

Sinds de avocado in Nederland verkrijgbaar is, heeft deze vrucht mijn hart gestolen. Ik gebruik hem heel graag in een salade, maar ook als broodbeleg is deze vrucht werkelijk fantastisch. In dit receptje verwerk ik de avocado in een tosti. Een perfect (en veel gezonder) alternatief voor kaas. Het geeft namelijk net zoals kaas een romig mondgevoel, maar dan zonder de vele ongezonde verzadigde vetten. En door de mosterd, kruiden en rucola heeft deze toast een hele lekkere scherpe smaak. Wil je een nog meer cheesy smaak? Bestrooi dan de geprakte avocado met wat edelgistvlokken voor je het broodje belegd met de rucola.

avocadotosti met mosterd en rucola

Ingrediënten

  • 4 volkoren boterhammen
  • 1 avocado
  • 1 el paprikapoeder
  • snufje zout en peper
  • 2 likjes mosterd
  • klein handje rucola

Zo maak je het

Snij de avocado doormidden, ontpit de vrucht en lepel het vruchtvlees uit de avocado. Leg de twee helften op een diep bord of in een kom.

Voeg de paprikapoeder, de peper en het zout toe en prak de avocado.

Leg de boterhammen op een snijplank of bord en besmeer 2 boterhammen met mosterd. Beleg iedere boterham met de helft van de geprakte avocado en de rucola en leg de andere twee boterhammen er op.

Stop de boterhammen tussen een toaster of bak ze in een pan.