Gezonde chocolade hummus

De smaak van Nutella, maar dan wel veel gezonder. Deze chocolade hummus zit namelijk vol vezels en is rijk aan voedingsstoffen. Daarnaast is deze dip vrij van toegevoegd suiker, omdat er dadels worden gebruikt als zoetmiddel. Deze chocolade hummus eet je dus zonder schuldgevoel. Ideaal voor op een rijstwafel, cracker of volkorenbroodje. En chocolade en fruit zijn wat mij betreft een match made in heaven, dus top de hummus met bijvoorbeeld schijfjes banaan of aardbei.

gezonde chocolade hummus

Ingrediënten

  • 150 gram gekookte kikkererwten
  • 100 gram Medjoul dadels, ontpit
  • 50 gram hazelnoten
  • 2 el (20 gram) cacaopoeder
  • 75 ml plantaardige melk

Zo maak je het

Rooster de hazelnoten in 10 – 12 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven. Pel de velletjes van de hazelnoten en voeg ze toe aan een keukenmachine.

Voeg alle overige ingrediënten toe aan de keukenmachine en laat draaien tot er een gladde hummus ontstaat.