Gezond, snel en makkelijk: chili sin carne

Chili sin carne is een gerecht wat echt past binnen de categorie gezond, snel en makkelijk. Ik maak dit gerecht zelf zeker één keer per week, want het verveelt gewoon nooit. De ingrediënten voor deze chili sin carne heb ik ook altijd wel op voorraad en ik heb het letterlijk binnen 20 minuten op tafel.Chili sin carneEigenlijk maak ik chili sin carne altijd een dag van tevoren. Ik doe dit dan meestal terwijl ik een AVG’tje (zoete Aardappel, Vegan burger en Groente) aan het bereiden ben. Oftewel: Als de zoete aardappels in de oven zitten, groente op het forneus staat te koken en er een vegan burger tussen de contactgrill ligt, heb ik in principe twee handen vrij en ben ik alleen maar aan het wachten tot de rest klaar is. Dan maak ik tussen de bedrijven door dit gerecht, zodat ik de volgende dag alleen nog maar rijst hoef te koken om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Dit gerecht is ook nog eens veel lekkerder wanneer je het een dag van tevoren bereid. Alle kruiden trekken dan namelijk pas echt goed door heel het gerecht heen.Chili sin carne

Ingrediënten

  • 300 gr zilvervliesrijst (droog gewicht)
  • 2 blikken kidneybonen (2x uitlekgewicht 255 gr)
  • 1 blik mais (uitlekgewicht 285 gr)
  • 5 paprika’s
  • 5 uien
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 2 el komijnpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl zwarte peper

Hoe maak je het?

1. Snij de paprika in blokjes en de uien fijn. Voeg een laagje water toe aan een wokpan. Zet het vuur hoog en zodra het water kookt, voeg je de groente toe en wok je deze voor ca. 4 minuten in het water.

2. Voeg nu de kruiden toe en laat even meebakken. Op die manier komen de smaken het beste vrij.

3. Zet het vuur laag. Spoel de mais en kidneybonen af in een vergiet en laat uitlekken. Voeg bij de groente in de pan. Giet gelijk de gezeefde tomaten er bij. Roer alles goed door elkaar en laat even pruttelen. Hoe langer je het geheel laat pruttelen op het fornuis, hoe beter de smaken door elkaar heen trekken.

4. Kook voordat je dit gerecht gaat serveren de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Chili sin carneIk hoop dat je dit recept leuk vindt. Heb je het gemaakt? Laat het me dan weten via Instagram door @LobkeFaasen toe te voegen aan je bericht. Het lijkt me onwijs leuk om jouw creatie terug te zien!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


7 reacties

  • Pauline 08 september 2018 21:01

    Wat een fijn recept is dit! Makkelijk te maken en echt heel lekker😃👍🏻

  • Mirella 22 juni 2018 00:40

    Hé Lobke, voor hoeveel personen is het chili sin carne gerecht?

    Heb gisteren hoop geleerd van je diabetes webinar.

    Groetjes Mirella

    • Lobke Faasen 22 juni 2018 10:07

      Hi Mirella!

      Dit recept is voldoende voor 4 kleinere eters of 3 grotere! Bedankt voor je compliment en je deelname woensdag 😉

  • Inge 05 juni 2018 14:48

    Dankjewel! Ik zou graag een keer een consult bij jou willen om ons voedingspatroon door te nemen, kijken of ik van alles genoeg binnen krijg (mijn kinderen en man zijn nog wel flexitarier).

  • Inge 05 juni 2018 12:22

    Is dit voor meerdere maaltijden/personen? Ik ben op zoek naar hoeveel peulvruchten per maaltijd je pp zou moeten eten (als je verder geen vleesvervanger erbij doet). Ik eet pas een paar maanden vegan (daarvóór flexitariër), zit altijd snel vol van peulvruchten en rijst en ben bang dat ik te weinig voedingsstoffen binnen krijg vooral eiwitten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *