Gezond, snel en makkelijk: witte bonen in tomatensaus

Witte bonen in tomatensaus zijn een echte all time favourite van mij! Maar wist je dat de kant-en-klare potjes vaak toegevoegd suiker en zout bevatten? Daarom maak ik mijn witte bonen in tomatensaus altijd zelf. Dit is zo makkelijk, we kunnen het bijna geen ”recept” noemen. Je hoeft ook geen verse tomatensaus te maken van tomaten, uien, kruiden etc. Alles wat je nodig hebt, zijn 5 ingrediënten. Roer alles door elkaar en het is zo eenvoudig als heat and eat. Gezond, snel en makkelijk: precies waar de meeste mensen naar op zoek zijn.Witte bonen in tomatensaus

Witte bonen in tomatensaus

Peulvruchten zijn de gezondste en milieuvriendelijkste eiwitbron die je kan kiezen. Ze zitten vol eiwit en ijzer en bevatten (in tegenstelling tot vlees) geen cholesterol en verzadigd vet. Als extra bonus zitten ze ook nog eens vol vezels, vitaminen en mineralen. Dit maakt ze dan ook een hele goede voedzame toevoeging aan je maaltijd. Daarnaast bestaan er zo verschrikkelijk veel soorten peulvruchten. Als je zou willen, kan je iedere dag van de maand wel weer een andere soort kiezen. Ze zijn ook ontzettend veelzijdig in gebruik. Je kunt ze bijvoorbeeld toevoegen aan een curry of salade. Je kunt ze verwerken in soep of ze om toveren tot een zelfgemaakte bonendip. Ik gebruik ze ook ontzettend divers in mijn voedingspatroon. Maar een manier waarop ik ze zeker één keer per week eet, is als witte bonen in tomatensaus. Ik hoop dat jullie dit zeker een keer gaan proberen, want je koopt ze nooit meer uit een potje.Witte bonen in tomatensaus

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 blik/pot witte bonen (ca. 530 gram)
  • 300 ml gezeefde tomaten
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 0,5 theelepel chilipoeder

Hoe maak je het?

1. Spoel de witte bonen af in een vergiet.

2. Doe de witte bonen in een steelpan en giet de gezeefde tomaten er overheen. Voeg ook de kruiden toe. Roer met een pollepel door elkaar terwijl je het geheel op een laag vuur verwarmt (niet laten koken).Witte bonen in tomatensausIk hoop dat je dit recept leuk vindt. Heb je het gemaakt? Laat het me dan weten via Instagram door #LobkeFaasen toe te voegen aan je bericht. Het lijkt me onwijs leuk om jouw creatie terug te zien!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


4 reacties

  • Sandra 10 maart 2019 19:33

    Hoi Lobke.
    Voor hoeveel personen is dit recept en kun je het restant invriezen?
    (Ik ben namelijk maar alleen 😉)
    Dank je wel.
    Groetjes
    Sandra

    • Lobke Faasen 11 maart 2019 12:20

      Hi Sandra! Ik heb het even toegevoegd, is voor 4 personen. Ik zal in jou geval een klein potje kopen en de helft van de overige ingrediënten gebruiken. Ik heb het zelf nog nooit ingevroren, maar zie geen reden waarom dat niet zou kunnen. Succes 🙂

  • Mirella 27 juni 2018 14:54

    Dat is handig, Lobke. Ik was wel toe aan de gezonde vervanging van de blik/glasvariant. Ik kook al geruime tijd mijn bonen zelf en dit is heerlijk om eens te maken als je niet zoveel kooklust hebt voor een keer.

    • Lobke Faasen 27 juni 2018 19:46

      Hi Mirella! Dit gerecht gaat je zeker bevallen! Laat je met weten hoe je het vond? Gezonde groet!