Gezond vegan bananenijs met maar twee ingrediënten waar je eindeloos mee kan variëren

Warme temperaturen vragen om ijs. En dit vegan bananenijs kun je schuldvrij eten. Het is super romig, super zoet en bestaat uit slechts twee hele gezonde ingrediënten: banaan en de Alpro go on. Daarnaast is het in een handomdraai gemaakt, wat het nog aantrekkelijker maakt.

Dit recept is echt een basisrecept, je kunt namelijk eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld een snufje kaneel toe voor kaneelijs. Of maak er chocolade ijs van door een beetje cacaopoeder toe te voegen. En trek in een ander fruitsmaakje? Dan kun je ander bevroren fruit zoals mango, blauwe bessen of frambozen toevoegen.

Daarnaast kun je dit ijs verrijken met van alles en nog wat om het smaakvoller te maken. Top bijvoorbeeld met granola, chocolate chips en/of gedroogd fruit of roer stukjes walnoot of pistache noot door het ijs voor een beetje meer bite.

Gezond vegan bananenijs met maar TWEE ingrediënten waar je eindeloos mee kan variëren

Ingrediënten

  • 5 rijpe bananen, in stukjes gesneden en bevroren
  • 1 grote el Alpro go on

Zo maak je het

Stop de stukjes bevroren banaan in een keukenmachine en zet de keukenmachine aan. Laat draaien tot de banaan verpulverd/verkruimeld.

Haal de deksel van de keukenmachine af en voeg de Alpro go on toe. Zet de keukenmachine weer aan tot er een romig, stevig ijs ontstaat. Stop de keukenmachine eventueel tussendoor om de ingrediënten met een spatel van de rand van de kom van de keukenmachine naar beneden te schrapen.