Gezonde havermoutpancakes met banaan

Wie houdt er nou niet van pancakes? Ik maak ze in ieder geval geregeld, maar dan wel op een gezonde manier. In het beslag gaan in principe maar drie dingen: havermout, banaan en sojamelk. Voor wat extra smaak voeg ik altijd een vleugje kaneel toe, maar dit is optioneel. Iedere pancake top ik met plakjes banaan en de hele stapel bestrooi ik met extra kaneel. Maar varieer uiteraard volop en naar smaak in de toppings die je gebruikt!

Super simpele, gezonde pancakes met banaan

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 75 gram havermout
  • 125 ml sojamelk
  • kaneel naar smaak
  • klein beetje olie om in te bakken

Zo maak je het

Mix in een blender of met een staafmixer 1 banaan met de havermout, sojamelk en kaneel tot een beslag. Snij de andere banaan in plakjes.

Voeg een klein beetje olie toe aan een koekenpan en zet het vuur hard aan zodat de olie goed heet wordt. Smeer de olie over de bodem van de pan uit met een keukenpapiertje.

Zet het vuur weer laag en giet één of meerdere (afhankelijk van de grootte van je pan) hoopjes beslag in de pan (ca. 10 cm doorsnee). Bak op laag vuur.

Als je makkelijk met een spatel onder de pancake kunt, kun je deze flippen. Bak dan de andere kant op laag vuur.

Ga door tot het beslag op is en maak een mooie stapel pancakes. Beleg iedere pancake met de plakjes banaan en bestrooi aan het eind met extra kaneel.

Super simpele, gezonde pancakes met banaan