Gezondere vegan Snickers | no bake

Met zoveel chocolade kun je een recept niet echt gezond (als in health promoting) noemen, maar gezondER dan de reguliere Snickers zijn ze zeker! Daarnaast zijn deze Snickers vegan, no bake en super simpel te make. En bovenop dat alles zijn ze ook nog eens gruwelijk lekker!

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 300 gram ontpitte (Medjoul) dadels
  • 100 gram pindakaas
  • 100 gram ongezouten pinda’s
  • 200 gram pure chocolade
vegan snickers

Zo maak je het

Maal de havermout in een keukenmachine fijn tot havermeel. Stort over in een ruime kom en zet even apart.

Stop de dadels met de pindakaas in de keukenmachine en zet aan. Laat draaien tot alles goed gemengd is en er een kauwgom-achtige structuur ontstaat.

Pak de kom met de havermeel er weer bij. Neem 150 gram van het dadel-pindakaas mengsel uit de keukenmachine en kneed dit met je handen door de havermeel heen tot een niet-kleverige, compacte bal ontstaat. Als dit te droog blijft kun je een beetje water toevoegen.

Leg de bal op een met bakpapier bekleed glad oppervlak zoals een bakplaat. Duw de massa met je handen uit tot een rechthoek. Dit vormt de bodem van de Snickers.

Smeer de rest van het dadel-pindakaasmengsel met je vingers uit over de bodem van de Snickers en duw vervolgens de pinda’s in het dadel-pindakaas mengsel.

Smelt de chocolade au bain marie. Snij de Snickers in repen en giet de gesmolten chocolade met een lepel over de bovenkant van de repen heen.

Zet 20 min in de koelkast zodat de chocolade kan stollen. Zodra deze is gestold keer je de repen om en giet je chocolade over de onderkant van de repen. Zet wederom in de koelkast en wacht tot de chocolade is gestold.

vegan snickers
vegan snickers