Gezondere vegan Snickers

Terwijl een traditionele Snickers bestaat uit allemaal sterk bewerkte ingrediënten bevat deze variant allemaal onbewerkte producten die rijk zijn aan voedingsstoffen. Hierdoor verzadigen de repen ook veel beter, waardoor je jezelf er niet snel aan zal overeten. Maar ze zijn dan wel weer zo gruwelijk lekker dat ik je daarvoor geen garanties geef ?.

Gezondere vegan Snickers
Gezondere vegan Snickers

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 300 gram ontpitte Medjoul dadels
  • 100 gram pindakaas
  • 100 gram ongezouten pinda’s
  • 150 gram pure chocolade

Zo maak je het

Maal de havermout in een keukenmachine fijn tot havermeel. Stort over in een ruime kom en zet even apart.

Stop de dadels met de pindakaas in de keukenmachine en zet aan. Laat draaien tot er een flinke bal ontstaat met een kauwgom-achtige structuur.

Pak de kom met de havermeel er weer bij. Neem 100 gram van het dadel-pindakaas mengsel uit de keukenmachine en kneed dit door de havermeel heen tot een niet-kleverige, compacte bal ontstaat.

Leg deze bal op een met bakpapier bekleed glad oppervlak zoals een bakplaat. Duw de massa met je handen uit tot een vlakke rechthoek. Dit vormt de bodem van de Snickers.

Smeer de rest van het dadel-pindakaasmengsel met je vingers uit over de bodem van de Snickers.

Duw de pinda’s in de dadelpuree en zet alles 1 uur in de vriezer.

Haal de Snickersbasis weer uit de vriezer en snij in repen. Smelt de chocolade au bain marie en giet met een eetlepel chocolade over de repen. Zet de repen voor 20 minuutjes in de koelkast zodat de chocolade kan stollen.

Haal de repen uit de koelkast, keer de repen om en giet nu over de onderkant gesmolten chocolade. Zet de repen dan nogmaals in de koelkast tot alle chocolade gestold is.