Koude pastasalade met spinazie en yoghurtdressing

Met de extreme hitte deze week hebben maar weinig mensen zin in warm eten. Ik niet in ieder geval. Daarom zoek ik naar smakelijke, frisse en vooral koude gerechten die ook nog eens lekker snel gemaakt zijn. Met al die eisen kwam ik uit op een gerecht wat ik eigenlijk een beetje vergeten was: pastasalade.

Koude pastasalade met spinazie en yoghurtdressing

Pastasalades zijn namelijk super makkelijk te maken. En de yoghurtdressing geeft dit gerecht een heerlijk frisse en romige smaak. Doordat ik gebruik maakte van pasta op basis van linzen zit dit recept ook nog eens vol eiwit. En alle groente die ik heb toegevoegd maakt het gerecht ook nog eens een lekker voedzame maaltijd.

Voel je vrij om met dit recept volop te experimenteren. Gebruik bijvoorbeeld geen spinazie, maar maak mooi even dat restje rucola wat nog in de koelkast ligt op. Dat voorkomt ook gelijk voedselverspilling. En hou jij niet van olijven? Dan zijn zongedroogde tomaatjes een heerlijke twist die ook een lekker hartig smaakje kunnen geven aan het geheel. En wie geen fan is van koriander staat het natuurlijk vrij om dit gewoon niet te gebruiken

Koude pastasalade met spinazie en yoghurtdressing

Ingrediënten

Voor 2 personen

Voor de pasta

  • 200 gram verse linzenpasta
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • Halve komkommer
  • 100 gram groene olijven
  • 150 gram augurken
  • 2 handjes verse spinazie

Voor de yoghurtdressing

  • 150 gram ongezoete sojayoghurt
  • 50 ml dadelstroop
  • 50 ml gladde mosterd
  • 5 takjes verse dille (meer of minder naar smaak)
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 handje verse koriander
Koude pastasalade met spinazie en yoghurtdressing

Zo maak je het

Kook de pasta en giet af in een vergiet. Spoel af met koud water en laat afkoelen. Gooi de pasta vervolgens over in een ruime kom.

Snij de cherryomaatjes in vieren, de komkommer in blokjes, de olijven in ringetjes en de augurken in plakjes. Voeg toe aan de kom met pasta en meng het geheel.

Mix de yoghurt met de dadelstroop en mosterd. Hak de dille, basilicum en koriander fijn en roer door het yoghurtmengsel heen.

Giet het yoghurtmengsel over de pastasalade heen en meng het geheel.

Roer tot slot de spinazie door de pastasalade heen.