No bake havermoutrepen met pindakaas en chocola

Zelf gezonde repen maken is echt heel erg simpel en het resultaat is ook nog eens heel erg lekker. Voor deze havermoutrepen heb je bovendien geen oven nodig, je moet alleen even wat geduld hebben als ze hard worden in de koelkast. Ik weet het, dat is even een opgave 😉 Maar je krijgt er wel een hele stapel met heel erg lekkere repen voor terug.

Ingrediënten

  • 300 gram havermout
  • 150 gram dadelstroop
  • 250 gram 100% pindakaas
  • 150 gram pure chocolade
  • 40 gram kokosrasp

Zo maak je het

Maal de havermout in een keukenmachine fijn tot havermeel.

Meng in een ruime kom de dadelstroop met 150 gram pindakaas. Voeg hier de fijngemalen havermout aan toe en kneed tot er een stevige bal ontstaat.

Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier. Verspreid het havermoutmengsel over de bakvorm en druk stevig aan.

Smelt de chocolade au bain marie. Roer de rest van de pindakaas door de gesmolten chocolade tot het goed gemengd is.

Giet het pindakaas-chocolade mengsel over de havermoutlaag in de bakvorm en smeer uit met een spatel. Garneer met de kokorasp.

Zet de bakvorm minimaal een uur in de koelkast zodat de reep goed stevig worden. Snij vervolgens in repen.

No bake havermoutrepen met pindakaas en chocola