Gerst is een heel gezond graan wat zich heel goed leent om tot risotto te verwerken. Tevens is het een mooie manier om te variëren, wat altijd goed is voor de gezondheid. Gerst moet wel minimaal zes uur weken voor je het kunt gebruiken, dus hou daar rekening mee.

Ingrediënten
- 250 gram gerst
- 1/3e spitskool
- 200 gram spruitjes
- 250 gram doperwten
- 500 ml groentebouillon
- 4 teentjes knoflook
- 75 gram rucola
- Snuf zwarte peper
Hoe maak je het?
Zet de gerst ruim onder water en laat minimaal zes uur weken. Giet af in een vergiet.
Pel en hak de knoflook, snij de spitskool fijn en de spruitjes in plakjes.
Wok de knoflook 2 min in een grote wokpan. Voeg vervolgens de spitskool en spruitjes toe en wok de groente op hoog vuur gaar.
Voeg de gerst, doperwten, groentebouillon en de peper toe aan de pan. Roer alles goed door en laat op laag vuur voor 60 min sudderen.
Serveer de risotto op een bord en garneer met de rucola.
