Risotto van gerst met spitskool en spruitjes

Gerst is een heel gezond graan wat zich heel goed leent om als alternatief te gebruiken voor risottorijst. Tevens is het een mooie manier om te variëren, wat altijd goed is voor de gezondheid. Gerst moet wel minimaal zes uur weken voor je het kunt gebruiken, dus hou daar rekening mee.

Zo maak je het

  1. Zet de gerst ruim onder water en laat minimaal zes uur weken. Giet af in een vergiet.
  2. Pel en hak de knoflook, snij de spitskool fijn en de spruitjes in plakjes.
  3. Wok de knoflook 2 min in een grote wokpan. Voeg vervolgens de spitskool en spruitjes toe en wok de groente op hoog vuur gaar.
  4. Voeg de geweekte gerst, doperwten, groentebouillon en peper toe aan de pan. Roer alles goed door en laat op laag vuur voor 60 min pruttelen.
  5. Serveer de risotto op een bord en garneer met de rucola.

Bekijk de video

Pas instellingen voor Cookies aan
  • Risotto van gerst met spitskool en spruitjes