Eiwitrijke pastasalade met boerenkool

Pasta gemaakt van kikkererwten is een creatieve manier om meer peulvruchten te eten. Deze pasta is ook nog eens eiwitrijk, een slimme keus voor de sporters. Door boerenkool toe te voegen aan dit gerecht is deze pasta ook nog eens heel erg rijk aan calcium.

Ingrediënten

  • 125 gram kikkererwtenpasta
  • 1 gele paprika’s
  • kwart komkommer
  • 10 snoeptomaatjes
  • 1 handje boerenkool
  • 7 groene olijven
  • 1 tl gedroogd zeewier
  • snuf zout
  • verse basilicum

Zo maak je het

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg toe aan een ruime kom.

Snij de paprika en komkommer in kleine stukjes, halveer de snoeptomaatjes en snij de olijven in plakjes. Voeg de gesneden groente met de boerenkool, het zeewier en de boerenkool toe aan de kom met pasta en roer goed door elkaar.

Serveer op een bord en garneer met wat verse basilicum.