Super simpele en gezonde appelcake

Deze appelcake is super simpel om te maken en bestaat ook nog eens uit uitsluitend gezonde ingrediënten. Maar het aller belangrijkste natuurlijk: hij is super lekker! En bonustip van mij: maak hem in de ochtend, want dan profiteer je de hele dag nog van een heerlijke geur in je huis ?

Super simpele en gezonde appelcake

Ingrediënten

  • 350 gram havermout
  • 5 rijpe bananen (ca. 500 gram)
  • 16 ontpitte Medjoul dadels (ca. 300 gram)
  • 6 kleine of 3 grote appels (ca. 300 gram)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 el kaneel + extra voor garnering
  • 1 el koek- en speculaaskruiden

Zo maak je het

Maal de havermout in een keukenmachine tot havermeel en giet over in een kom. Roer het zakje bakpoeder door de havermeel heen.

Mix nu de bananen, dadels, kaneel, koek- en speculaaskruiden en het snufje snufje zeezout in de keukenmachine. Meng de natte ingrediënten vervolgens met de havermeel.

Rasp de helft van de appels en roer de rasp door het beslag heen.

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en giet het beslag in de springvorm.

Snij de overige appels in schijfjes. Beleg de bovenkant van de cake rondom met de schijfjes appel en bestrooi met wat extra kaneel.

Bak de cake in 45 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Super simpele en gezonde appelcake