#18 Even geen vlees met Armanda Govers

Alhoewel Armanda Govers altijd al interesse had in duurzaamheid, begon haar duurzame ontdekkingsreis pas echt aan het eind van haar studie milieurecht. Ze ontdekte welke enorme impact vlees had op de wereld en voelde een enorme drive om hier meer mee te doen. In eerste instantie begon ze als activist bij Greenpeace, maar later ging ze aan de slag bij de Vegetarische Slager.

In 2016 richtte Armanda haar Eigen Stichting op: Even Geen vlees. Met deze stichting wil ze bewustwording creëren over het onderwerp dieren eten en wil ze de transitie naar een plantaardig voedingspatroon versnellen. Dit probeert ze te bereiken middels ludieke acties, lobbywerk, journalisten/journalistieke platforms aanspreken op foutieve berichtgevingen over dierlijke producten of door met discutabele reclamecampagnes waarin dierlijke producten worden gepromoot naar de Reclame Code Commissie te stappen.

Armanda Govers

Shownotes

Website: Volg Even Geen Vlees via evengeenvlees.nl.

Vleesconsumptie gestegen: Uit nader onderzoek blijkt dat de vleesconsumptie wordt berekend a.d.h.v. het karkasgewicht. Dit is het vlees inclusief been, vet en zwoerd. De landelijke vleesconsumptie blijft een speculatie. Zo zou een stijging van horecamaaltijden die geserveerd zijn aan een toenemend aantal toeristen ook bij kunnen dragen aan de stijging. Lees verder op de website van de Wageningen Universiteit.

Eat the Rainbow: Eet elke dag moeiteloos één kilo groente en fruit, bereik je ideale gewicht en geef je gezondheid een boost door mee te doen met Eat The Rainbow.

10% korting Yogi & Youssef’s: gebruik de code Lobke10 bij het afrekenen in de webshop. Minimale bestelwaarde is 15 euro. Dit is een affiliate code.

Wil je mij helpen deze podcast te laten groeien?

Abonneer, beoordeel en review: Apple PodcastsSpotify | Google PodcastsStitcher | YouTube