Welke supplementen ik gebruik als veganist (en jou ook aanraad)

Een plantaardig dieet is absoluut geen voedingspatroon op basis van tekorten, maar juist vol verrijkingen. Toch zijn er een aantal voedingsstoffen die je moet suppleren. Dit heeft echter weinig te maken met de volwaardigheid van een plantaardig dieet. Het heeft vooral te maken met de manier waarop ons voedselsysteem is ingericht, hoe wij leven en de plek op aarde waar wij Nederlanders leven.

In deze video laat ik je zien welke supplementen ik gebruik. Disclaimer: niets in deze video is gesponsord. Het gaat ook helemaal niet per se over de specifieke merken die ik in deze video laat zien, het gaat vooral om de voedingsstoffen en dat je een juiste dosis suppleert in de juiste verbinding.

Wil je toch graag een directe link naar een supplement wat ik regelmatig aanraadt, dan kun je gebruik maken van de volgende links. Dit zijn affiliate links, zodat ik een beetje verdien aan de aankoop zonder dat het jou extra kost. Win-win dus 😊

De blogs over vitamine B12 waar ik naar verwijs in de video kun je hier vinden:


6 reacties

 • Josephine 28 juni 2021 05:39

  Hoi Lobke, ik ben een jaar geleden vegan geworden en ik voel me de laatste tijd erg moe, nu heb ik na veel research online gelezen dat vitamine B tekort de oorzaak zou kunnen zijn. Nu vroeg ik me af of je ervaring hebt met dit product https://www.flinndal.nl/vitaminen/vitamine-b12-zuigtablet of kan ik beter een multivitamine nemen?

 • Dyan 19 mei 2021 14:47

  Ik heb nu mama vitamine en de b12 Omdat ik nog borstvoeding geef. deze door blijven nemen of beter losse vitamines gaan nemen? En welke vitamines raad je aan voor kinderen ? Voor als hij dalijk geen borstvoeding meer krijgt ( 13 maanden).

 • Wendy De Ridder 22 maart 2021 03:07

  Hey Lobke!

  Ik ben ook met het idee aan het spelen om een vitamine B12 supplement te slikken op aanraden van vrienden en kwam zo op jouw blog terecht! Je artikel is super leerrijk, heel erg bedankt daarvoor! Ik denk persoonlijk dat ik niet voldoende vitamine B12 binnen krijg door voeding alleen, dus ik ga naar een supplement moeten gaan denk ik zoals jij hier aanhaalt. Ik denk deze van Flinndal te nemen (https://www.flinndal.nl/vitaminen/vitamine-b12-zuigtablet) omdat de reviews heel goed zijn, of zou ik beter met een multivitamine starten. Neem jij supplementen, en zoja, welke?

  Ik kijk uit naar je antwoord!
  Wendy

 • Lisa 16 februari 2021 11:29

  Hoi,

  Ik vraag mij af of het net zo effectief is om dagelijks een minder hoge dosering te nemen? Zo ja, hoeveel raad je dan aan? Daarnaast ben ik begonnen met 1000mcg per dag aangezien het erg laag was. Inmiddels een tweede keer laten testen en was het voldoende. Is het dan raadzaam om het af te bouwen?

  Alvast bedankt!

 • Simone van Tol 29 augustus 2020 14:50

  Hoi Lobke,
  Ik zag op de site van NVV dat aangeraden wordt om 2 a 3 keer per week de omega 3 capsules te slikken.
  Geldt dit advies ook voor kinderen? (10 en 13 jaar)
  Ik heb de capsules besteld via jouw link, dus die van Testa.

  • Lobke Faasen 07 oktober 2020 12:11

   Hi Simone. Voor kids van die leeftijd raad ik gewoon dagelijks 1 Testa capsule aan 😊


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *