Hoe mijn (vegan) voedingspatroon de afgelopen drie jaar is veranderd: steeds gezonder en duurzamer

Inmiddels eet ik ruim drie jaar plantaardig. In die drie jaar heb ik heel veel geleerd over hoe je volwaardig plantaardig eet en wat precies mijn eigen smaakvoorkeuren zijn in de plantaardige keuken. Daarnaast is er nog een heel thema bij gekomen: duurzaamheid. Het streven om zo gezond en duurzaam mogelijk te eten en ook nog eens honderd procent plantaardig te eten is een prachtige reis die mijn voedingspatroon heel veel transformaties heeft door laten gaan.

In deze video deel ik welke grote veranderingen er de afgelopen drie jaar hebben plaatsgevonden, met name omdat ik nieuwe dingen heb geleerd over volwaardig plantaardig eten. Zo biecht ik op dat ook ik ooit dacht te weinig eiwitten te eten en vertel ik je waarom ik tegenwoordig veel minder vegan junk food eet dan een paar jaar terug. Als je deze video hebt gekeken, hoef jij deze ‘fouten’ in ieder geval niet meer te maken 😊


1 reactie

 • Hester 20 September 2021 19:09

  Hoi Lobke,
  Bedankt voor je duurzame en plantaardige lobby!
  Maakt me ook alert op de idd heel zoute vegaburger die ik vandaag at… Een paar dingen vallen mij op in je video en in het artikel in Trouw vandaag:
  * 10-15 stuks fruit… dat zijn ook heel veel fruitsuikers?
  * ‘Laten we niet vergeten dat klimaatverandering op dit moment onze grootste gezondheidsdreiging is.’ De avocado is dan niet zo’n goed idee om veel reclame voor te maken (ook al ben je dan gestopt met koffie…)
  * Ik mis in je verhaal het eten volgens het seizoen en uit eigen omgeving (6 bananen per dag moeten wel geïmporteerd worden).
  Ik denk dat de beste les voor iedereen zou zijn: álles met mate eten (behalve groente) en zoveel mogelijk lokaal kopen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *