Het aanbod plantaardige zuivel is de afgelopen jaren geëxplodeerd. Waar je het vroeger moest doen met sojamelk kun je tegenwoordig je lol op. Niet alleen zijn er veel meer grondstoffen om uit te kiezen (zoals haver, amandelen of rijst), er bestaan ook een heleboel smaken (zoals chocola of banaan).
Dit ruime aanbod roept natuurlijk de vraag op welke variant nou het aller beste is. Wel of niet verrijkt met voedingsstoffen zoals calcium of vitamine B12? En kun je beter kiezen voor haver, amandel of soja? In deze video leg ik tot in detail uit hoe plantaardige melken van elkaar verschillen en welke variant het aller gezondste is.
4 reacties
Hoi Lobke ik kies speciaal voor ongezoete sojamelk vanwege het hogere gehalte aan eiwitten. Je zegt dat dat niet nodig is, omdat we gemiddeld al teveel eiwit binnenkrijgen. Maar hoe dan als je geen vlees eet? En welke groenten geven veel calcium?
Voor mij maakt het ook niet uit of er vitamines aan toegevoegd zijn, daarom maak ik ze zelf!
Dank je wel handig filmpje met alle factoren goed benoemd!
Een hele duidelijke uitleg 👍🏻. Fijn om te horen hoe je ons stimuleert om gezondere keuzes te maken maar toch ook vrijheid geeft om zelf te kiezen. Ik ga voor de ongezoete soyamelk met sporadisch een andere ongezoete plantaardige melk.