Wat is de gezondste plantaardige melk?

Het aanbod plantaardige zuivel is de afgelopen jaren geëxplodeerd. Waar je het vroeger moest doen met sojamelk kun je tegenwoordig je lol op. Niet alleen zijn er veel meer grondstoffen om uit te kiezen (zoals haver, amandelen of rijst), er bestaan ook een heleboel smaken (zoals chocola of banaan).

Dit ruime aanbod roept natuurlijk de vraag op welke variant nou het aller beste is. Wel of niet verrijkt met voedingsstoffen zoals calcium of vitamine B12? En kun je beter kiezen voor haver, amandel of soja? In deze video leg ik tot in detail uit hoe plantaardige melken van elkaar verschillen en welke variant het aller gezondste is.


1 reactie

  • Gerda 21 februari 2021 09:26

    Een hele duidelijke uitleg 👍🏻. Fijn om te horen hoe je ons stimuleert om gezondere keuzes te maken maar toch ook vrijheid geeft om zelf te kiezen. Ik ga voor de ongezoete soyamelk met sporadisch een andere ongezoete plantaardige melk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *