Plastic en duurzaamheid: Hoe onverantwoord zijn plastic verpakkingen?

Dat de hoeveelheid plastic en de manier waarop we plastic nu gebruiken verkeerd is, is natuurlijk geen twijfel over. Plastic zit inmiddels overal in het milieu – in grote steden schijn je het zelfs in te ademen – dus als we zo doorgaan is het hier over een paar decennia Ć©Ć©n grote plastic vuilnisberg. Als consument wil je natuurlijk onderdeel worden van de oplossing, dus vermijd je single use plastic en let je er goed op in de supermarkt dat je producten koopt die niet in plastic verpakt zijn.

Met deze video wil ik je horizon nog iets verbreden als het op het plasticprobleem en duurzaam eten aankomt. Want hoe tegenstrijdig het ook voelt: plastic vermijden is niet altijd de meest duurzame optie, simpelweg omdat voedsel op meer manieren impact heeft gedurende de gehele productieketen. Daarnaast is er een groot verschil tussen plasticvervuiling en plasticgebruik. Hoe dit allemaal precies zit leg ik uit in deze video.

Bron uit de video: https://science.sciencemag.org/content/360/6392/987


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *