#1 Plantaardig presteren met Maartje van Gestel

In deze allereerste aflevering had ik de eer om met Maartje van Gestel te spreken. Maartje is een bloedfanatieke triatleet die laat zien dat een plantaardig voedingspatroon je prestaties absoluut niet in de weg staan.

Maar de keus om plantaardig te gaan eten, was voor Maartje nog niet zo logisch. Aangezien een aantal van haar familieleden een boerenbedrijf hebben, is Maartje letterlijk opgegroeid tussen de koeien en varkens. Tijdens ons gesprek vertelt ze hoe ze daar vroeger tegen aankeek en wat maakte dat ze op latere leeftijd toch besloot om veganistisch te gaan eten. Daarnaast staan we stil bij de reactie van haar familie op dat besluit en hoe Maartje daar weer mee omging.

Als triatleet traint Maartje vrijwel dagelijks, vaak meerdere keren per dag. Alhoewel ze al geregeld meedoet aan diverse wedstrijden, heeft ze voor december 2019 een ultiem doel gesteld. Dan gaat ze namelijk naar Australië om mee te doen aan een Iron Man. Bij een Iron Man worden de officiële triatlon afstanden afgelegd: 3,86 km zwemmen, 180,2 km wielrennen en 42,195 km hardlopen.

Voor zo’n groot doel moet natuurlijk hard getraind worden, iets waar veel discipline bij komt kijken en een een ijzersterke mindset voor nodig is. Die ontbreekt het bij Maartje zeker niet. Want dag in dag uit, door weer en wind (letterlijk) stapt Maartje op de fiets, duikt ze in het zwembad of loopt ze buiten hard. Waar haalt ze haar discipline vandaan? Is dat aan te leren of heb je dat of heb je het niet? Een vraag waar we uitgebreid bij stil staan tijdens ons gesprek.

En ook naast haar atletische prestaties zit Maartje niet stil. Zo heeft ze recent haar allereerste boek uitgebracht: Plantaardig Presteren. Dit boek is helemaal gericht op de sporter die wil weten hoe je optimaal eet zonder dierlijke producten te consumeren. Het staat vol informatie en makkelijke en snelle vegan recepten speciaal gericht op de behoeften van een sporter.

#1 Plantaardig Presteren met Maartje van Gestel

Meer van Maartje van Gestel

Maartje blogt en deelt recepten op haar website. Haar vlogs kun je bekijken op YouTube. Daarnaast is ze heel actief op Instagram. Ben je benieuwd naar haar kookboek? Bestel deze dan via haar website.

Wil je mij helpen deze podcast te laten groeien?

Abonneer, beoordeel en review: Apple Podcasts | Spotify | Google Podcasts | Stitcher | YouTube