#10 Ecofabulous leven als plant activist met Lisette Kreischer

Lisette Kreischer is ƩƩn van de grondleggers van de vegan movement in Nederland. Al sinds haar 10e is ze vegetariƫr, rond haar 20e besloot ze veganist te worden. En het bleef niet bij het uitvoeren van de leefstijl. Met 10 boeken op haar naam (en de elfde in de maak), een eigen vegan burger (de Dutch Weed Burger) en twee blogs is Lisette met recht een plant activist te noemen. Haar missie? De plant weer de rechtmatige plek in de wereld teruggeven en de spotlight richten op de mogelijkheden die planten hebben als hoofdingrediƫnt in de keuken Ʃn ondersteunend aan onze gezondheid.

In deze aflevering praten Lisette en ik over haar eigen duurzame reis. Wat maakte dat zij op zo’n jonge leeftijd al geĆÆnteresseerd raakte in een leefstijl waarin ze in harmonie leeft met Moeder Aarde? En waar haalde ze de vastberadenheid vandaan om zich zo te verdiepen in een leefstijl die toentertijd nog helemaal in de kinderschoenen stond (om nog maar te zwijgen over het feit dat haar omgeving daar niet altijd in faciliteerde). Daarnaast hebben we het over hoe ze steeds weer nieuwe boeken de wereld in trapt, wat voor haar persoonlijk de grootste mijlpaal was in haar carriĆØre Ć©n hoe ze de toekomst van deze planeet voor zich ziet.

Shownotes

Boek over vlees eten in relatie tot mannelijkheid: The Sexual Politics of Meat – A Feminist-Vegetarian Critical Theory van Carol J. Adams.

10% korting Yogi & Youssef’s: gebruik de code Lobke10 bij het afrekenen in de webshop. Minimale bestelwaarde is 15 euro, dit is een affiliate code.

Meer van Lisette Kreischer

Bekijk Lisette haar website voor updates in haar blog, om Ć©Ć©n van haar boeken te bestellen Ć³f om haar te ontmoeten tijdens een live-event. Tevens onderhoudt ze samen met haar compagnon Maartje Borst het platform Man.Eat.Plant. – gelieerd aan het boek Man.Eat.Plant – waar wekelijks een heerlijk recept klaar staat. Ze is tevens actief op Instagram, Facebook en Pinterest.

Wil je mij helpen deze podcast te laten groeien?

Abonneer, beoordeel en review: Apple Podcasts | Spotify | Google Podcasts Stitcher | YouTube