#16 Praten over de sociale rol van voeding met Janneke van der Meulen

Sinds de eerste podcast die ik met Janneke van der Meulen heb opgenomen hebben we bijna dagelijks contact om te sparren over diverse onderwerpen. De vraag was dan ook niet of maar wanneer wij een tweede podcast zouden gaan opnemen. Waar we in onze eerste podcast volop spraken over de voedingskundige rol van voeding zijn we in deze tweede podcast samen gaan zitten om eens stil te staan bij de andere rollen die voeding heeft in onze maatschappij.

Om de transitie naar een wereld waarin plantaardig eten de norm is te versnellen, kunnen we niet om deze rollen van voeding heen. We eten namelijk niet alleen (op een bepaalde manier) om ons lijf van brandstof en voedingsstoffen te voorzien, we eten ook (op een bepaalde manier) omdat het gezellig is, om onszelf te troosten, om onze liefde of waardering uit te drukken, om onze identiteit de benadrukken etc.

In deze podcast praten Janneke en ik over die andere functies van voeding in de hedendaagse maatschappij. Dit gesprek helpt om te begrijpen waarom gedragsverandering zo moeilijk kan zijn én waarom veganisten en vegetariërs soms zo irritant worden gevonden.

Shownotes

De gelukkige leerling kent geen schuld: Deze uitspraak komt van Koos Janson terwijl hij te gast was bij de podcast leven zonder stress. De gehele aflevering is zeer aan te raden om eens te beluisteren.

Lijst van overvloed: Dit is de lijst die Janneke heeft opgesteld om te laten zien dat er oneindig veel levende voedingsmiddelen zijn om uit te kiezen.

10% korting Yogi & Youssef’s: gebruik de code Lobke10 bij het afrekenen in de webshop. Minimale bestelwaarde is 15 euro, dit is een affiliate code.

Wil je mij helpen deze podcast te laten groeien?

Abonneer, beoordeel en review: Apple Podcasts | Spotify | Google Podcasts | Stitcher | YouTube