#7 How to create a vegan world met Tobias Leenaert

Tobias richtte in 2000 de Vlaamse organisatie Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) op, waar hij tot 2007 directeur was. Tevens is hij cofounder van ProVeg International en co-director van Centre for Effective Vegan Advocacy (CEVA). Voor deze laatste organisatie reist Tobias de wereld over om samen met Melanie Joy (bekend van o.a. why we love dogs, eat pigs and wear cows) trainingen en lezingen te geven over geweldloze communicatie. Tobias blogt onder de naam vegan strategist over strategieën om een vegan samenleving dichterbij te krijgen.

Vanuit de passie voor geweldloze communicatie, verscheen in 2017 Tobias’ eerste boek: How to Create a Vegan World. In dit boek schrijft Tobias waarom volgens hem pragmatisch te werk gaan meer effect heeft dan een rigide idealistische houding. Volgens hem werkt het zwart-wit denken niet om mensen aan boord te krijgen van de vegan leefstijl, maar stoot het ze eerder af.

In deze podcast ga ik met Tobias in gesprek over geweldloze communicatie. Wat houdt het in? En waarom helpt het om die vegan wereld dichterbij te brengen? We praten over wat werkt, maar bespreken ook wat juist weerstand opwekt. Tot slot heeft deze podcast ook een hele persoonlijke noot. Want alhoewel het boek door veel mensen heel goed is ontvangen, krijgt Tobias tot op de dag van vandaag ook nog steeds veel kritiek op zijn boodschap. Wat vind hij van de kritiek? Hoe gaat hij er mee om? En wat doet het met je als je zoveel shit over je heen krijgt? Je hoort het allemaal in deze aflevering.

Tobias Leenaert

Meer van Tobias Leenaert

Benieuwd geworden naar het boek? Bestel How To Create a Vegan World dan via bol.com of Youbedo. Volg Tobias ook via Vegan Strategist, Twitter of Facebook.

Wil je mij helpen deze podcast te laten groeien?

Abonneer, beoordeel en review: Apple Podcasts | Spotify | Google Podcasts Stitcher | YouTube