Erwtensoep

Erwtensoep is een echte klassieker voor de winter. Dit recept is helemaal plantaardig wat het vele malen gezonder maakt. Want alhoewel de basis van erwtensoep heel gezond is, maakt al het vlees wat er doorheen gaat het een behoorlijk vette en ongezonde maaltijd. Tijd om dit recept in een modern plantaardig jasje te steken.

Ingrediƫnten

  • 350 gram spliterwten
  • 500 gram winterpeen
  • Halve knolselderij
  • 1 prei
  • 1 liter groentebouillon
  • 0,5 tl zwarte peper
  • Verse krulpeterselie

Zo maak je het

Week de spliterwten 1 nacht – of minimaal 8 uur – in water. Giet af in een vergiet, spoel even af en voeg toe aan een ruime pan met 1 liter groentebouillon.

Schil de knolselderij en snij in blokjes van gelijke grote. Snij ook de winterpeen in plakjes en de prei in halve ringen. Voeg de groente toe aan de pan.

Breng de soep aan de kook. Als alles kookt zet je het vuur wat zachter en laat je alles minstens 1,5 uur pruttelen.

Voeg de peper toe en pureer 1/3e van de soep met een staafmixer glad voor een mooie gebonden soep.

Serveer de soep in een kom en garneer met wat verse krulpeterselie.