Gezonde pompoencake met cashewnoten frosting

Bananenbrood kennen we inmiddels wel. Dit recept is eigenlijk een variant daarop: een gezonde pompoencake. Super makkelijk te maken, voedzaam en heel erg lekker.

Ik gebruik in dit recept de super lekkere dadels van Yogi & Yousef’s. Deze kun je in hun webshop bestellen met 10% korting als je gebruik maakt van de code LOBKE10 (affiliate). Ze hebben grote bulkverpakkingen van 3 kg, ideaal als je ervan houdt om gezonde baksels te maken zoals dit recept.

Ingrediƫnten

  • 250 gram havermout
  • 250 gram pompoenblokjes
  • 3 bananen
  • 200 gram dadels + 75 gram dadels voor de frosting
  • 200 ml plantaardige melk + 100 ml plantaardige melk voor de frosting
  • 1 el koek en speculaaskruiden 
  • 1 zakje bakpoeder
  • 75 gram cashewnoten, 1 nacht geweekt in water
  • pecannoten ter garnering

Zo maak je het

Kook de pompoenblokjes gaar.

Maal de havermout in een keukenmachine fijn tot havermeel. Voeg vervolgens de gekookte pompoen, banaan, 200 gram dadels, 200 ml plantaardige melk, koek- en speculaaskruiden en bakpoeder toe aan de keukenmachine en zet deze aan tot er een glad beslag ontstaat.

Bekleed een cakeblik met bakpapier, giet het beslag in het cakeblik en zet de cake in een op 180 graden voorverwarmde oven. Haal de cake na ongeveer 50 minuten uit de oven en laat goed afkoelen. Als de cake is afgekoeld kun je deze uit het cakeblik tillen en het bakpapier voorzichtig verwijderen.

Maak de frosting door de geweekte cashewnoten, 75 gram dadels en 100 ml plantaardige melk in een blender te mixen tot een gladde massa. Smeer de frosting over de bovenkant van de cake en garneer tot slot met de pecannoten.