Pompoencake met cashewnoten frosting

Deze gezonde pompoencake is een variant op bananenbrood. Super makkelijk te maken, voedzaam als tussendoortje en heel erg lekker.

Zo maak je het

  1. Maal de havermout in een keukenmachine fijn tot havermeel.
  2. Voeg de gekookte pompoen, banaan, dadels, plantaardige melk, koek- en speculaaskruiden en bakpoeder toe aan de keukenmachine en zet deze aan tot er een glad beslag ontstaat.
  3. Bekleed een cakeblik met bakpapier, giet het beslag in het cakeblik en zet de cake in een op 180 graden voorverwarmde oven.
  4. Haal de cake na ongeveer 50 minuten uit de oven en laat goed afkoelen. Als de cake is afgekoeld kun je deze uit het cakeblik tillen en het bakpapier voorzichtig verwijderen.
  5. Maak de frosting door de geweekte cashewnoten, dadels en plantaardige melk in een blender te mixen tot een gladde massa.
  6. Smeer de frosting over de bovenkant van de cake en garneer tot slot met wat pecannoten.

Bekijk de video

Pas instellingen voor Cookies aan
  • Pompoencake met cashewnoten frosting