Paddenstoelen ragout

Ragout wordt traditioneel gemaakt met boter en bloem. Niet plantaardig en ook niet heel gezond. Maar ook niet nodig. Deze ragout bestaat uit uitsluitend gezonde ingrediënten en is helemaal plantaardig, zonder in te leveren op smaak. Ik serveer het met rijst, maar je zou ook kunnen maken bij pasta of aardappels.

Zo maak je het

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui, snij de knoflook klein en fruit deze in wat olijfolie aan in een pan.
  3. Snij de paddenstoelen uit de paddenstoelenmix en de helft van de champignons in plakjes. Voeg deze toe aan de pan met ui en knoflook en bak even mee.
  4. Mix in een blender de hazelnoten, overgebleven champignons, plantaardige melk en bouillonpoeder tot een gladde massa. Voeg ook dit toe aan de pan met een snuf peper. Zet het vuur zacht en laat alles onder af en toe doorroeren even pruttelen en inkoken.
  5. Serveer de ragout bij de rijst en garneer met wat verse peterselie.

Bekijk de video

Pas instellingen voor Cookies aan
  • Paddenstoelenragout