Paddenstoelen ragout

Ragout wordt traditioneel natuurlijk gemaakt met boter en bloem. Niet plantaardig en ook niet heel gezond. Maar ook niet nodig. Deze ragout bestaat uit uitsluitend gezonde ingrediƫnten en is helemaal plantaardig, zonder in te leveren op smaak. Je kunt het serveren bij bijvoorbeeld rijst, pasta, aardappels.

Ingrediƫnten

  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 1 grote doos (400 gram) champignons
  • 1 kleine doos (200 gram) paddenstoelenmix
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 handje (30 gram) hazelnoten
  • 250 ml plantaardige melk
  • 0,5 el bouillonpoeder
  • Snuf peper
  • Verse krulpeterselie

Zo maak je het

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snipper de ui, snij de knoflook klein en fruit deze aan in een pan.

Snij de paddenstoelen uit de paddenstoelenmix en de helft van de champignons in plakjes, voeg deze toe aan de pan met ui en knoflook en bak even mee.

Mix in een blender de hazelnoten, overgebleven champignons, plantaardige melk en bouillonpoeder tot een gladde massa. Voeg ook dit toe aan de pan met een snuf peper. Zet het vuur zacht en laat alles onder af en toe doorroeren even pruttelen en inkoken.

Serveer de ragout bij de rijst en garneer met wat verse peterselie.