Pasta met palmkool in romige tomaten-pompoensaus

Pompoen is perfect om een hele lekkere pastasaus van te maken. Daarnaast gebruik ik in deze pasta palmkool, een super gezonde bladgroente. Mocht je dit niet kunnen vinden, kun je het ook prima vervangen voor bijvoorbeeld spinazie, boerenkool of groene kool.

Ingrediƫnten

  • 250 gram volkoren penne
  • 6-8 bladen palmkool
  • 200 gram pompoen
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram gram cashewnoten
  • 200 gram gezeefde tomaten
  • 1 bouillonblokje
  • 150 ml plantaardige melk
  • 2 el gedroogde tijm
  • Peper
  • Verse basilicum ter garnering

Zo maak je het

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de pompoen in een aparte kookpan in 10 minuten gaar.

Verwijder de zaadlijsten uit de paprika, ontvel de knoflookteentjes en voeg toe aan een blender met de cashewnoten, gezeefde tomaten, plantaardige melk en het bouillonblokjes. Zet de blender aan en mix alles tot een gladde saus.

Snij de palmkool fijn en wok deze voor enkele minuten op hoog vuur.

Voeg de pasta toe en saus toe aan de wokpan en mix het geheel goed. Voeg tot slot de tijm en peper toe en laat alles nog even pruttelen zodat de smaken goed mengen.

Serveer de pasta op een bord en garneer met wat verse basilicum.