Pasta in romige tomaten-pompoensaus met palmkool

Pompoen is perfect om te verwerken in een lekkere pastasaus. Om het gerecht wat extra bite te geven gebruik ik ook palmkool, een super gezonde bladgroente. Mocht je dit niet kunnen vinden, kun je het ook prima vervangen voor bijvoorbeeld spinazie, boerenkool of groene kool.

Zo maak je het

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de pompoen in een aparte kookpan in 10 minuten gaar.
  2. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika, ontvel de knoflookteentjes en voeg toe aan een blender met de cashewnoten, gezeefde tomaten, plantaardige melk en het bouillonblokjes. Zet de blender aan en mix alles tot een gladde saus.
  3. Snij de palmkool fijn en wok deze voor enkele minuten op hoog vuur.
  4. Voeg de pasta toe en saus toe aan de wokpan en mix het geheel goed. Voeg tot slot de tijm en peper toe en laat alles nog even pruttelen zodat de smaken goed mengen.
  5. Serveer de pasta op een bord en garneer met wat verse basilicum.

Bekijk de video

Pas instellingen voor Cookies aan
  • Pasta in romige tomaten-pompoensaus met palmkool