Pasta met palmkool in romige tomaten-pompoensaus

Ik zit een beetje in een pompoenfase. Zolang deze groente nog in het seizoen is probeer ik er maximaal van te genieten. Zo maakte ik laatst deze heerlijke pasta waarbij je de pompoen pureert tot een heerlijke saus. Super makkelijk te maken, super lekker om te eten. Ik bereid het gerecht met palmkool voor extra bladgroenten. Mocht je dit niet kunnen vinden zou je ook spinazie mee kunnen wokken of de pasta kunnen serveren op rucola.

Ingrediënten

  • 500 gram volkoren penne
  • 4 bladen palmkool
  • 300 gram pompoen
  • 100 gram cashewnoten, 1 nacht geweekt in water
  • 1 oranje paprika
  • 250 gram gezeefde tomaten
  • 250 ml sojamelk
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el bouillonblokjes
  • 2 el gedroogde tijm
  • 1 el gedroogd zeewier
  • 1 el paprikapoeder
  • verse basilicum ter garnering

Zo maak je het

Snij de pompoen in blokjes en kook deze in 10 minuten gaar.

Kook vervolgens de pasta volgens de instructies op de verpakking. Terwijl de pasta kookt kun je de saus maken.

Verwijder de zaadlijsten uit de paprika, ontvel de knoflookteentjes. Voeg de paprika en knoflook toe aan een blender. Voeg ook de gekookte pompoen, geweekte cashewnoten, gezeefde tomaten, sojamelk, bouillonblokjes, zeewier en paprikapoeder toe en mix alles tot een gladde saus. Zet even apart.

Snij de palmkool fijn en wok deze op hoog vuur gaar. Giet de pasta af, laat goed uitlekken en voeg deze toe aan de wokpan. Roer even door zodat de palmkool mooi egaal verdeeld wordt. Giet hierna de saus over de pasta, roer goed door zodat ook de saus goed verdeeld wordt. Voeg tot slot de tijm toe, roer wederom goed door en laat even pruttelen zodat alle smaken goed mengen.

Serveer de pasta op een bord en garneer met wat verse basilicum.