Super simpel en gezond vegan bananenbrood

Bananenbrood is een echte klassieker. Het is super smaakvol en gewoon een heerlijk tussendoortje wat eigenlijk nooit verveelt. Het internet staat vol met recepten voor bananenbrood, omdat iedereen altijd net even zijn eigen draai geeft aan dit recept. Ikzelf heb een super basic recept voor je, wat makkelijk te maken is en ook nog eens heel erg gezond is.

Super simpel te maken

Omdat de blender of keukenmachine het werk voor je doet, is het beslag voor dit bananenbrood letterlijk in 10 minuten gemaakt. Vervolgens doet de oven al het werk en rest voor jou alleen nog de moeilijkste taak: wachten tot het bananenbrood helemaal is afgekoeld. Maar dat wachten wordt wel ultiem beloond met een heerlijk bananenbrood waar je nog de hele week van kan genieten. Want snij je het brood in plakken en vries je deze per plak in, dan kun je elke keer een stukje uitvriezen en nog de hele week genieten van deze zelfgemaakte lekkernij.

Ingrediënten

  • 400 gram havermout
  • 5 rijpe bananen (ca. 500 gram) + 1 voor garnering
  • 12 ontpitte Medjoul dadels (ca. 200 gram)
  • 400 ml ongezoete plantaardige melk
  • 1 zakje bakpoeder (15 gram)
  • 1 el koek- en speculaaskruiden

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maal de havermout in een keukenmachine fijn tot havermeel.

Voeg de overige ingrediënten (behalve de banaan voor de topping) toe aan de keukenmachine en laat draaien tot een glad beslag ontstaat.

Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het beslag in de vorm.

Snij de overgebleven banaan in de lengte door de helft en leg op het beslag. Duw de bananenhelften een klein beetje in het beslag.

Bak het bananenbrood voor ca. 45 á 50 minuten in de oven (iedere oven werkt net een beetje anders dus hou het goed in de gaten). Het bananenbrood is gaar als je een satéprikker in het brood steekt en deze er zonder beslag schoon uit komt.

Snij het bananenbrood pas in stukken als deze in zijn geheel is afgekoeld.