Vegan bananenbrood

Bananenbrood is een echte klassieker. Het is super smaakvol en gewoon een heerlijk tussendoortje wat eigenlijk nooit verveelt. Het internet staat vol met recepten voor bananenbrood, omdat iedereen altijd net even zijn eigen draai geeft aan dit recept. Ikzelf heb een super basic recept voor je, wat makkelijk te maken is en ook nog eens heel erg gezond is.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maal de havermout in een keukenmachine fijn tot havermeel. Giet over in een ruime kom en roer de bakpoeder en koek- en speculaaskruiden door de havermeel.
  3. Voeg de overige ingrediënten (behalve de banaan voor de topping) toe aan de keukenmachine en laat deze draaien tot een gladde massa ontstaat.
  4. Giet de inhoud van de keukenmachine bij de havermeel in de kom en roer door elkaar tot een glad beslag.
  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
  6. Snij de laatste banaan in de lengte door de midden en leg deze bovenop het beslag als topping. Duw deze een beetje in het beslag zodat de helften stevig liggen en bak het bananenrood voor ca. 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Haal het bananenbrood uit de oven en laat deze volledig afkoelen voor je hem aansnijdt.

Bekijk de video

Pas instellingen voor Cookies aan
  • Vegan bananenbrood