Zoete aardappel brownies met cashewnoten

Ik ben gek op chocolade, en dus vallen ook brownies behoorlijk in de smaak! Maar wist je dat je deze zoete lekkernij heel eenvoudig op een veel gezondere manier kan maken? Dit recept is zonder meel, geraffineerd suiker en boter, maar ook zonder in te leveren op smaak. Geniet van deze zoete, smeuïge zoete aardappel brownies en laat het me zeker even weten als je ze hebt gemaakt!

Zoete aardappel brownies met cashewnoten

Ingrediënten

  • 700 gram geschilde zoete aardappel
  • 250 ml dadelstroop
  • 3 rijpe bananen
  • 250 gram ongebrande, ongezouten cashewnoten
  • 75 gram cacaopoeder
  • 100 gram boekweitmeel
  • 1 zakje (15 gram) bakpoeder
  • 100 gram extra pure chocolade
Zoete aardappel brownies met cashewnoten

Zo maak je het

Snij de zoete aardappel in blokjes en kook deze tot ze zacht zijn (ca. 8 tot 10 minuutjes). Verwarm de oven voor op 200 ℃.

Mix in een keukenmachine de gekookte zoete aardappel met de dadelstroop, de bananen en 200 gram cashewnoten tot een gladde massa.

Giet de inhoud van de keukenmachine over in een kom. Roer de cacaopoeder, het boekweitmeel en het bakpoeder met een spatel door het mengsel in de kom.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm. Bak de brownies 30 à 40 minuten in de oven. Hou ze goed in de gaten, want elke oven is anders! Laat de brownies afkoelen als je ze uit de oven haalt.

Hak de rest van de cashewnoten grof. Smelt de chocolade au bain marie en giet de gesmolten chocolade over de afgekoelde brownies. Smeer uit met een spatel en garneer met de gehakte cashewnoten.

Zoete aardappel brownies met cashewnoten