Zoete aardappel brownies met cashewnoten frosting

Ik ben gek op chocolade en dus vallen ook brownies behoorlijk in de smaak! Maar wist je dat je deze zoete lekkernij heel eenvoudig op een veel gezondere manier kan maken? In dit recept maken we de brownies van zoete aardappel en maken we een frosting van cashewnoten. De brownies worden gezoet met dadels en zijn zo vrij van geraffineerde suikers.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maal de havermout in een keukenmachine fijn tot havermeel.
  3. Voeg de gekookte zoete aardappel, dadels, cacaopoeder, banaan en plantaardige melk toe aan de keukenmachine en zet aan tot er een glad beslag ontstaat.
  4. Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort het beslag in deze vorm. Bak de brownies voor 30 tot 40 min en laat afkoelen.
  5. Maak ondertussen de frosting door de cashewnoten, dadelstroop, cacaopoeder en plantaardige melk met een staafmixer of blender tot een gladde massa te pureren.
  6. Smeer de frosting over de bovenkant van de cake heen zodra deze is afgekoeld. Snij de brownies tot slot in stukken.

Bekijk de video

Pas instellingen voor Cookies aan
  • Zoete aardappel brownies met cashewnoten frosting