Zoete aardappel brownies met cashew frosting

Ik ben gek op chocolade en dus vallen ook brownies behoorlijk in de smaak! Maar wist je dat je deze zoete lekkernij heel eenvoudig op een veel gezondere manier te maken is? In dit recept zie je hoe je super lekkere brownies maakt met zoete aardappel als basis en een frosting van cashewnoten. De brownies zijn heerlijk smeuïg en lekker zoet door de dadels.

Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 500 gram gekookte zoete aardappel
  • 200 gram ontpitte dadels
  • 50 gram cacaopoeder voor het beslag + 1 el cacaopoeder voor de frosting
  • 2 rijpe bananen
  • 250 ml plantaardige melk voor het beslag + 75 ml plantaardige melk voor de frosting
  • 100 gram cashewnoten, 1 nacht geweekt in water
  • 1,5 el dadelstroop
Zoete aardappel brownies

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maal de havermout in een keukenmachine fijn tot havermeel.

Voeg vervolgens de zoete aardappel, dadels, cacaopoeder, banaan en 200 ml plantenmelk toe en laat draaien tot een glad beslag ontstaat.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort het beslag zijn de vorm. Bak de brownies voor 30 tot 40 min (iedere oven werkt net een beetje anders dus hou het goed in de gaten) en laat afkoelen.

Mix de cashewnoten, dadelstroop, 1 el cacaopoeder en 75 ml plantaardige melk met een staafmixer of blender tot een gladde massa en smeer over de bovenkant van de brownies heen. Snij de brownies tot slot in stukken.

Zoete aardappel vegan brownies